Pad en parkje bij de oude knopenfabriek krijgen "straatnamen".  Foto: Bernhard Harfsterkamp
Pad en parkje bij de oude knopenfabriek krijgen "straatnamen". Foto: Bernhard Harfsterkamp

Nieuwe straatnamen in Bredevoort

Nieuwe straatnamen in Bredevoort

BREDEVOORT – In de nabijheid van de oude knopenfabriek krijgt Bredevoort twee nieuwe straatnamen. Het hofje (parkje) achter de voormalig fabriek zal Te Gussinklo Hof worden genoemd. Het pad ernaar toe krijgt de naam Van Eijkpad.

De naamgeving kwam ter sprake in de commissie cultureel erfgoed, die instemde met het voorstel vanuit Bredevoort. De naam Te Gussinklo verwijst naar de fabrikanten van Dutch Buttonwork, die er van 1924 tot 1972 actief waren. Van Eijck was een vroegere textielbaron, die de fabriek in 1880 stichtte. Het was toen een textielfabriek. Hans de Graaf vertelde in de commissievergadering dat er een werkgroep bezig is geweest met een passende informatievoorziening over de rijke historie van de fabriek. De waardevolle ramen en het bazenhok, die bij de verbouwing tot supermarkt behouden zullen blijven, zullen van passende informatie worden voorzien. Het bazenhok wordt ook wel het kleinste kantoor van Nederland genoemd.

In de commissie cultureel erfgoed werd eveneens bekend gemaakt dat de oproep om mensen te nomineren voor de jaarlijkse erfgoedprijs tot negen kandidaten heeft geleid. De winnaar wordt doorgaans tijdens de open monumentendag bekend gemaakt. Het is nog niet bekend of die dit jaar zal doorgaan.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden