Drumband VMS bestaat vijf jaar

AALTEN - Al weer vijf jaar is het geleden dat de nieuwe drumband VMS het levenslicht zag. Na het regelen van zaken als een oefenruimte, instrumenten en een uniform werd tijdens de Aaltense optocht van 2015 de naam onthuld door de burgemeester: Drumband VMS; dat staat voor 'Vriendschap Maakt Sterk'.

Met steeds meer naamsbekendheid wordt de band steeds vaker gevraagd. Dat betekent dat gemiddeld zo'n twintig optredens per jaar. De drumband verzorgt ook workshops, het slagwerkconcert Feel the Beat is in het leven geroepen, er is een mooi resultaat behaald op het concours en de drumband VMS is ook Nederlands Kampioen geworden.

De leuke en gezellige groep repeteert eens per week. Natuurlijk is iedereen nog steeds welkom om eens langs te komen tijdens een repetitie om te kijken of hij of zij ook onderdeel wil worden van de vereniging.

Het eerste lustrum zou worden gevierd met allerlei activiteiten, maar al snel moesten de instrumenten in de koffers blijven vanwege corona, en werd duidelijk dat het niet op korte termijn weer 'gewoon' zou worden en dat niet alleen de repetities maar ook de vele optredens en alle festiviteiten rond het jubileum dit jaar kwamen te vervallen.

Drumband VMS hoopt de plannen, zoals feestelijke workshops, een feestavond voor de donateurs, een eigen wagen bij de optocht en als grote afsluiter een groot muzikaal evenement in december met verschillende muziekverenigingen, nu volgend jaar alsnog kunnen worden gehouden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden