De overhandiging van de waardebon aan de maker van de film. Foto: Arnold Arentsen
De overhandiging van de waardebon aan de maker van de film. Foto: Arnold Arentsen

Oude Helenakerk op film

AALTEN - Zaterdagmorgen 20 juni kwam een kleine groep mensen bij elkaar in de Oude Helenakerk ter gelegenheid van een nieuwe film die gemaakt is over deze kerk en haar interessante interieur. Het waren afgevaardigden van het Restauratiefonds en suppoosten die in de zomerdag de kerkbezichtiging verzorgen en door het jaar heen ook groepen ontvangen die deze monumentale kerk willen bezichtigen.

Door Arnold Arentsen

De film is dan ook voornamelijk bedoelt voor gasten die in Aalten of omgeving vertoeven. Met deze film, die ongeveer 15 minuten duurt, krijgen de bezoekers een goede indruk wat er rond en in de Oude Helenakerk aan schatten te bewonderen zijn.De film werd gemaakt door Phawdeus van Eijck uit Bredevoort. Na een bedrijfsfilm te hebben gemaakt vond hij het wel een uitdaging om ook voor deze kerk een film te maken. Hij verdiepte zich in de doelgroep en samen met zijn vrouw als regisseur op de achtergrond heeft hij er een prachtig document van gemaakt.

Na de inleidende woorden van Ad Doornink werd de film bekeken en de aanwezigen waren onder de indruk hiervan. Het is een rustige film geworden met waarin alle schatten van deze kerk goed tot uitdrukking komen, met een goede ondertiteling bij de diverse onderdelen en met passende muziek op de achtergrond waar dat gewenst is. Namens de groep bedankte Ad Doornink Van Eyk en zijn vrouw voor het vele werk aan deze filmproductie besteed en overhandigde hem een waardebon en zijn vrouw een fraaie bos bloemen. Van Eyck bedankte de groep en gaf nog wat mondelingen aanvullingen met betrekking tot deze film.

De film wordt postuum opgedragen aan Bertus Post als een tastbare herinnering van al het werk dat hij voor deze prachtige kerk heeft verricht. Aan dochter Rita Graven-Post werd het eerste exemplaar van de film overhandigt. De dvd is vanaf 8 juli te koop tijdens de bezichtigingsuren van de kerk en op de webshop: kerkvensterwebshop.nl. De prijs wordt dan ook bekendgemaakt.In verband met de coronavirus wordt op 8 juli weer begonnen met de bezichtigingsuren. Deze zijn: woensdag van 13.30 uur tot 16.30 uur en op donderdag van 10.30 uur tot 16.30 uur.                 Voorlopig zijn deze uren tot eind augustus geldig, daarna wordt opnieuw bekeken wat mogelijk is. Tijdens de opening zal strikt de hand worden gehouden aan de regels die de overheid stelt bij dit soort activiteiten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden