De museale collectie is te zien aan de Barloseweg 1. Foto: PR
De museale collectie is te zien aan de Barloseweg 1. Foto: PR

Oorlogscollectie 40-45 weer te bekijken

AALTEN - Het zou een jaar moeten worden met veel extra activiteiten rondom 75 jaar bevrijding. Helaas, door de coronacrisis is dit allemaal niet mogelijk. Nu een aantal regels weer zijn versoepeld, is de oorlogscollectie 40-45 vanaf 28 juni weer te bekijken.

De collectie, die sinds 2015 is gevestigd naast boerderij het Roehof aan de Barloseweg 1 in Barlo bij Aalten, geeft middels uniformen, wapens, voertuigen, documentatie en tal van gebruiksvoorwerpen een goed beeld van leven tijdens de bezettingsjaren in Aalten en omstreken. De afgelopen winter is het museum vergroot en zijn er twee nieuwe taferelen te zien. Buiten is gelegenheid om het schuilhol te bekijken dat een aantal jaren geleden is nagebouwd aan de hand van oude tekeningen. "Uiteraard zijn er wat spelregels waar men zich aan moet houden", vertelt eigenaar Rien Koskamp. "Op de vloer zijn lijnen aangebracht, zodat mensen onderling afstand kunnen bewaren. Ook zit er een limiet aan het aantal bezoekers dat tegelijkertijd naar binnen mag en bij de ingang staan desinfectiemiddelen.

Openingstijden: elke laatste zondag van de maand, tot en met september, van 13:00 tot 17:00 uur. De verzameling is gratis toegankelijk, een vrije gift is uiteraard welkom. Het bezoekadres is Barloseweg 1 te Aalten. Voor meer informatie kan iedereen terecht op de website of op facebook.


www.aalten40-45.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden