Bestuurslid Gerjanne van Middelkoop (links) en vrijwilliger Nicole Kuijer aan één van de tafels op het gezellige terras. Foto: Lydia ter Welle
Bestuurslid Gerjanne van Middelkoop (links) en vrijwilliger Nicole Kuijer aan één van de tafels op het gezellige terras. Foto: Lydia ter Welle

Speeltuin Robbedoes: met nieuw elan weer van start

Algemeen

AALTEN - Een beetje verstopt ligt, aan de Saksenstraat 19a, speeltuin Robbedoes. De speeltuin is na de coronacrisis weer open. De afgelopen tijd, tijdens de gedwongen sluiting in verband met het coronavirus, heeft het nieuw, enthousiaste bestuur van de vereniging zich bezig gehouden met opknappen van de speeltuin. "We hebben het terras flink vergroot, alles weer speelklaar en veilig gemaakt, en zijn nu weer klaar om kinderen en hun (groot-)ouders volgens de geldende coronaregels te ontvangen in de speeltuin", zegt Gerjanne van Middelkoop, bestuurslid.

Door Lydia ter Welle

Eigenlijk was het de bedoeling om al eerder dit jaar op feestelijke wijze William Hulzink uit te zwaaien. "Hij heeft in de afgelopen jaren, als gedreven vrijwilliger en voorzitter, veel betekend voor Robbedoes, maar vond het tijd om het stokje over te dragen. Helaas is een feestelijke opening van het speeltuinseizoen, gecombineerd met het afscheid van William, nu niet mogelijk, maar we willen toch graag laten weten dat iedereen weer van harte welkom is in onze speeltuin. Kinderen kunnen er heerlijk en veilig spelen, en hun ouders, grootouders of hun oppas kunnen op het terras - met inachtneming van de anderhalve meter afstand - genieten van een kopje koffie of thee. Voor de kinderen is er altijd ranja, en er is altijd toezicht aanwezig van één der bestuursleden of vrijwilligers."

Al meer dan zestig jaar
Robbedoes is al meer dan 60 jaar gevestigd aan de Saksenstraat. De speeltuin is open van eind april tot en met de herfstvakantie, en buiten het seizoen met activiteiten. Op dit moment is speeltuin Robbedoes op maandag, dinsdag, woensdag open van 14.00 tot 17.00 uur, op zaterdag van 14.00 tot 16.30 uur. Net als in het begin kunnen gezinnen lid worden van de speeltuinvereniging, voor het kleine bedrag van 25 euro per gezin per jaar. Leden zijn altijd welkom om te komen spelen, en kunnen zich aanmelden voor de activiteiten die worden georganiseerd door het bestuur en de vrijwilligers. Bovendien krijgen leden vijftig procent korting op de huur van het speeltuingebouw.

Voor heel Aalten
Gerjanne vertelt: "Ook niet-leden zijn welkom om te komen spelen, dus de speeltuin is er echt voor heel Aalten. We zouden het heel fijn vinden als meer mensen ons weten te vinden om hun (klein- of oppas-) kinderen veilig en leuk te laten spelen. Maar alleen leden krijgen korting op de huur en krijgen bericht van de activiteiten. Het clubgebouw huren is te regelen via onze website. Op dit moment kan dat vanwege de coronaregels alleen maar voor kinderfeestjes, maar normaal gesproken ook voor andere activiteiten, zoals cursussen en vergaderingen."

De speeltuin ligt er prachtig en vrolijk versierd bij. "We werken er voortdurend aan om dat zo te houden. Daarnaast zitten we vol leuke plannen voor activiteiten, zodra dat weer mag, zoals knutselmiddagen, een spelletjesmiddag in de winter, een sinterklaasmiddag en ook zo'n succesnummer als de Halloweenactiviteit van vorig jaar. Op dit moment blijft het nog even beperkt tot heerlijk spelen voor de kids, en van genieten op het terras voor hun begeleiders, maar zodra het kan, doen we meer!" Verder blijven er nog voldoende plannen voor de speeltuin, zoals in het najaar aanplanten van wat bomen om wat meer schaduwplekken te creëren.

Dat de speeltuin op donderdag en vrijdag gesloten is, heeft te maken met het feit dat het bestuur vakkundig toezicht tijdens openingstijden belangrijk vindt. "En we kunnen nu die vier middagen open zijn met ons huidige bestuurs- en vrijwilligersbestand. Meer lukt niet, helaas. Mochten er mensen zijn die ervoor voelen om ons te komen versterken en wellicht verruiming van de openingstijden mogelijk te maken, dan zijn ze van harte welkom om zich te melden via onze website", nodigt Gerjanne uit.


www.speeltuinrobbedoes.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant