Wim Wisselink zit trots op zijn zitmaaier. Foto: Eva Schipper
Wim Wisselink zit trots op zijn zitmaaier. Foto: Eva Schipper

Wim Wisselink op ludieke manier uitgezwaaid

Algemeen

AALTEN/DE HEURNE - Hoveniersbedrijf Esselink zwaaide werknemer Wim Wisselink (66 jaar) vrijdag op ludieke wijze uit. Na een dienstverband van ruim 35 jaar ging deze rasechte hovenier met pensioen. Door zijn collega's werd Wim vrijdagmiddag thuis opgehaald, voor een ereronde door Aalten, waar hij in al die jaren zoveel klanten had, waarmee hij een prima band opbouwde. De ereronde werd gemaakt op een zitmaaier - vertrouwd terrein voor de pensionado - maar minder gebruikelijk voor hem was dat die zitmaaier bovenop een aanhanger was geplaatst.

Volgens eigenaar Ard Esselink van het gelijknamige hoveniersbedrijf uit De Heurne is Wim Wisselink een hovenier in hart en nieren, en groot liefhebber van planten en - meer nog - bomen. "Wim bedient zich graag van mooie spreuken en oude wijsheden, natuurlijk altijd in de taal van zijn hart: het Achterhoekse dialect. Z'n werkbonnen schrijft Wim steevast in het dialect, onder het motto 'A'j plat könt praoten, mo'j 't neet laoten!'. Wim heeft een grote groep vaste klanten, waarmee door de jaren heen een goede band opbouwde. Dat blijkt wel uit het feit dat sommige klanten speciaal voor Wim kookten, tussen de middag, als hij er aan het werk was. Wim is erg vindingrijk: hij maakte vaak z'n eigen gereedschap, en ontwierp en maakte ook diverse handige hulpmiddelen. Wij gaan Wim, met zijn enorme kennis van zaken en zijn eigen-wijze manieren, erg missen!"

Wim Wisselink pakt in zijn vrije tijd graag de racefiets. Om onderweg zo hier en daar te stoppen en een praatje te maken. Dat zal nu, na zijn pensionering, dus wel vaker gebeuren, en dat praatje: dat gaat dan natuurlijk in het dialect!

De achterkant van de aanhanger, een grappig spandoek. Foto: Eva Schipper
Wim wordt verrast door zijn collega's. Foto: Eva Schipper
Wim Wisselink is er klaar voor. Foto: Eva Schipper

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant