De Oerkiste van Schiller vond gretig aftrek. Foto: PR
De Oerkiste van Schiller vond gretig aftrek. Foto: PR

Een warm hart voor Oerkroeg Schiller

AALTEN – “Het is hartverwarmend hoe iedereen reageert op de Oerkiste,” vertelt Jaap Delleman. Die, vanwege de coronacrisis, samen met zijn personeel op zoek is gegaan naar een manier om toch in contact te blijven met gasten. Het succes van de Oerkiste bleek daarbij groter dan verwacht.

Door Kristel te Bokkel

Met een voorraad bier en een creatief idee werd de Oerkiste geboren. Delleman: “Samen zijn we gaan denken; wat kunnen we doen om in contact te blijven met gasten? We bedachten het kistje en maakten daar een filmpje bij. Van het een komt het ander en zo verkoop je ineens de Oerkiste.” Het houten kistje met daarin zes biertjes bleek zeer gewild. Delleman en medewerkers maakten een schatting van de verkopen waarbij Delleman het meest optimistisch was. “Ik had verwacht zo’n driehonderd kistjes in totaal te verkopen, maar vijf uur na de start van de verkoop stond de teller al op 350 verkochte exemplaren.”

De verkoop van de Oerkiste ging daarmee dus sneller dan verwacht. “Met de verkoop van cadeaubonnen werd ons al een warm hart toegedragen, maar dit is zo bijzonder. Het is hartverwarmend hoe betrokken de mensen zijn bij de kroeg. Daar doen we het voor.” Om hulp met het maken en bezorgen van de bestelling zat het café gelukkig niet verlegen. “Vanuit alle hoeken kregen we positieve reacties en kwamen er mensen helpen met het maken van de kratjes. Ook bedrijven boden hulp in de vorm van pallethout.” Het maken van de kratjes ging uiteraard op veilige afstand van elkaar. “We moesten zelfs nog een bestelling doen bij de groothandel.”
De Oerkiste werd niet alleen gekocht voor het speciaalbier. “Mensen kopen het ook voor het kratje. Ik heb al verschillende foto’s mogen ontvangen met hoe het kratje gebruikt wordt. Bijvoorbeeld op de fiets. Leuk om te zien!”

Inmiddels is Schiller gestopt met de verkoop van de Oerkiste om zich te kunnen richten op heropening van het café en restaurant. Er wordt hard gewerkt in de kroeg aan de Prinsenstraat, maar op het moment van schrijven is nog niet de hele regelgeving helder. “Het lijkt ons moeilijk, er kan op dit moment meer niet dan wel, maar we gaan er het beste van maken. We doen ons best om het zo leuk, veilig en gezellig mogelijk te maken voor gasten die naar de kroeg of het terras komen. We hopen natuurlijk dat de zij daar zelf ook aan meewerken.”

Voor de eigenaar en zijn personeelsleden is het belangrijk dat de gastvrijheid van de horeca blijft bestaan. “We hebben al verschillende dingen veranderd in het café. Zo hebben we bijvoorbeeld de pooltafels weg moeten halen, maar dat hebben we op een leuke manier opgelost. We proberen er met een beetje humor alsnog een gezellige en fijne plek van te maken.”
Ook het terras wordt aangepast naar de maatregelen. “Mensen kunnen dit jaar natuurlijk niet naar een festival, dus halen we de festival-sfeer naar het terras. Daarbij houden we ook rekening met een looproute zodat het allemaal op een veilige manier kan gebeuren.”

De keuken en kroeg zijn vanaf de heropening van woensdag tot en met zondag geopend. De openingstijden van het restaurant zijn verruimd. “De woensdag is daar bij gekomen. Maar daartegenover staat dat de kroeg, naast de maandag, ook op dinsdag gesloten zal zijn.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden