Wethouder Martin Veldhuizen overhandigt het SSK-certificaat aan Tijn Leussink (midden). Rutger Hulshof (rechts) staat klaar om te demonstreren hoe de laadpaal werkt. Foto: Lydia ter Welle
Wethouder Martin Veldhuizen overhandigt het SSK-certificaat aan Tijn Leussink (midden). Rutger Hulshof (rechts) staat klaar om te demonstreren hoe de laadpaal werkt. Foto: Lydia ter Welle

Wethouder neemt laadpaal bij Jumbo Leussink officieel in gebruik

AALTEN - Bij de onlangs geplaatste elektrische laadpaal bij Jumbo Leussink komt wethouder Martin Veldhuizen aanrijden met een mooie elektrische auto. "Nee, niet mijn eigendom hoor, maar speciaal voor de gelegenheid van stal gehaald", verklaart de wethouder. Met het aansluiten van de auto wordt de laadpaal officieel in gebruik genomen. 

Door Lydia ter Welle

Rutger Hulshof van Hulshof Mobiliteit Service in Haaksbergen heeft de laadpaal geleverd en geplaatst. Hij vertelt: "De laadpaal kan twee auto's te gelijk opladen. Dit model laadpaal is in staat om bijvoorbeeld een Tesla 3 in ongeveer drie kwartier op te laden. Dit model laadpaal is gekozen op basis van het vermogen dat hier leverbaar is."  De gebruiker kan de laadpaal activeren met zijn laadpas. De laadpaal accepteert alle merken laadpassen. De gebruiker krijgt automatisch een overzicht van de 'getankte' hoeveelheid elektriciteit. 

Tijn Leussink: "We vinden het goed om voortdurend na te denken over duurzaamheid en de mogelijkheid om onze klanten daarbij te betrekken. Zij kunnen nu hier hun auto even bijtanken terwijl ze boodschappen doen, en bijvoorbeeld in onze horecacorner even iets eten of drinken. Ik ben heel benieuwd naar het gebruik. Onze parkeerplaats is altijd bereikbaar; ik ben dus benieuwd of mensen ook buiten de openingstijden van de winkel komen 'stekkeren' bij ons. We hebben hier op het dak van onze winkel 465 zonnepanelen liggen. Een deel van de stroom daarvan gaat naar de laadpaal." 

Volgens wethouder Martin Veldhuizen telt de gemeente Aalten op dit moment ongeveer 20 openbare laadpalen. De wethouder is blij met het initiatief van Jumbo Leussink. "We zijn vereerd met de uitnodiging, en blij met de inspanningen op het gebied van duurzaamheid van Jumbo Leussink. Dat juichen we van harte toe." Veldhuizen overhandigt Tijn Leussink het Super Supermarkt Keurmerk. "Dat is een keurmerk, dat een supermarkt kan verdienen door zich extra in te zetten op het gebied van zeven thema’s die samenhangen met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Jumbo Leussink had dit keurmerk al, en mag het opnieuw voor twee jaar voeren, omdat het bedrijf uitstekend voldoet aan meer dan zestig criteria binnen die zeven thema's."

Tijn Leussink: "Het is inderdaad hoe wij graag willen werken: duurzaam, midden in de samenleving. Duurzaamheid is een belangrijk thema voor ons. Deze supermarkt staat pas een jaar of zeven. We hebben nog maar kort geleden onze horecahoek erbij gerealiseerd, en nu dus de laadpaal voor twee auto's. Maar over een jaar of vier moeten we al weer beginnen met vernieuwen, want op het terrein van bijvoorbeeld energieverbruik gaan de ontwikkelingen vreselijk snel. De generatie winkels die nu wordt gebouwd is al ongeveer de helft zuiniger. We blijven er voortdurend mee bezig."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden