Kaak Event Rent komt bewoners van verzorgingstehuizen tegemoet

Bezoek van familieleden wordt mogelijk gemaakt

Door Theo Huijskes

REGIO - Kaak Event Rent zet zich tijdens de huidige coronacrisis op een geheel eigen wijze in voor de medemens. Met het beschikbaar stellen van het daarvoor benodigde materiaal en meubilair, maakt Kaak Event Rent het mogelijk dat bewoners van verzorgingstehuizen nu reeds op een veilige en met name gezonde manier hun directe familieleden kunnen ontvangen.

De directie van het Groenlose bedrijf dat gespecialiseerd is in de verhuur van materialen voor evenementen, wil op deze wijze iets voor de samenleving betekenen. Enerzijds om in algemene zin een steentje bij te dragen aan een goede samenleving en anderzijds om het ontmoetingsaspect tussen ouderen en hun familieleden een positieve injectie te kunnen geven. Zo heeft men het een en ander ingevuld door een start te maken met een tweetal tot de Stichting Marga Klompé behorende verzorgingstehuizen te voorzien van de daarvoor vereiste zaken.

Bij de verzorgingstehuizen ’t Talma in Laren (Gld.) en Beth San in Aalten is een speciale tent met doorkijkzeil geplaatst die is voorzien van de meest noodzakelijke inrichting, zoals tafels en stoelen. Op deze manier kunnen bewoners op een veilige manier bezoekers ontvangen.

Ondanks dat de bezoeken op dit moment, zij het voorzichtig en op kleine schaal, weer zijn toegestaan, is dat voor menig bewoner van een verzorgingstehuis, enerzijds om gezondheidsredenen en anderzijds uit angst, niet mogelijk. Vandaar dat Kaak Event Rent voor deze oplossing heeft gekozen. Een mooie manier om deze, momenteel erg eenzame doelgroep meer sociaal contact te kunnen bieden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden