Foto: Links Karen Lievers, rechts Marieke Wevers
Foto: Links Karen Lievers, rechts Marieke Wevers (Sjoukje Geelink van Lo&Co Fotografie)

Met grip op weg naar de brugklas. Wie wil dat nou niet?

Ben jij onzeker of juist te assertief? Wij, Karen Lievers en Marieke Wevers, van Team Grip, helpen jou grip krijgen op lastige situaties met behulp van Rots & Water.

Rots & Water is een psycho-fysieke training die ontwikkeld is door Freerk Ykema. Freerk is een gymleraar die iets miste in de gymlessen. “Het onderwijs is stilzitten de hele dag, dus weinig beweging. Dat botst, dat is vooral voor jongens niet goed”, aldus Freerk Ykema. De huidige insteek van de Rots en Water training is voor zowel jongens als meisjes.

We willen het beste in kinderen naar boven halen en ze inspireren zichzelf te ontwikkelen. Rots en Water training is meer dan een weerbaarheidstraining. Door het behalen van onze licentie Rots en Water trainer konden we Team Grip oprichten en onze droom verwezenlijken.

Rots staat voor de assertieve, soms agressieve kant van de trainingsmethodiek en Water voor jongeren die meebewegen met anderen en zich kunnen verplaatsen in de ander. Te veel van het één is niet goed, te veel van het andere ook niet, wij zoeken samen met kinderen naar de balans.

Het gaat erom dat kinderen situaties leren herkennen en zelf bepalen of ze Rots of Water inzetten. Vanuit de beweging, dus het fysieke deel van de training, leren de kinderen te voelen en te reflecteren. Daar hebben we het samen met de kinderen over, maar we starten altijd met bewegen. 

We richten ons op kinderen van 10 tot 16 jaar. Een leeftijdscategorie waarin jongeren soms veel druk ervaren, mede onder invloed van social media en de huidige maatschappij. We passen de training aan op de kinderen. Als er iets tijdens de les naar voren komt, dan spelen we daar op in. Dat is het mooie van de training, er is geen vast traject.

We geven de kinderen handvatten hoe ze in bepaalde situaties kunnen reageren en hoe ze de rust kunnen bewaren. 

Op dit moment zijn de reguliere Rots en Water trainingen stop gezet en gaan we na de zomervakantie bekijken hoe we deze kunnen hervatten. Dit heeft alles te maken met het fysieke aspect wat essentieel is voor ons programma. 

Wel gaan we voor de zomervakantie een start maken met de training ‘Met grip op weg naar de brugklas’. Deze training zorgt ervoor dat jij meer GRIP krijgt op de overstap naar de brugklas, met meer rust de vakantie in gaat en je met meer vertrouwen in de brugklas gaat starten. Door de jarenlange ervaring als docenten bewegingsonderwijs en mentor op het voortgezet onderwijs hebben wij kennis van zaken over wat er verwacht wordt van kinderen als ze bij ons op school komen. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden