Distributie van voedsel in sloppenwijken. Foto: PR
Distributie van voedsel in sloppenwijken. Foto: PR

Stichting Sari haalt 12.000 euro op voor Indiase sloppenwijken

AALTEN - "Als er nu niet wat gebeurt, zullen heel veel mensen in sloppenwijken sterven." Oprichter Gerard Helmink - geboren en getogen in Aalten - van stichting Sari was twee weken geleden bloedserieus. In het Indiase Chennai waar zijn stichting doorgaans helpt bij het bouwen van scholen voor kansarme kinderen wonen tienduizenden gezinnen in sloppenwijken.

"Deze mensen hebben helemaal niets meer. Normaal staan ze op ophaalplekken aan de rand van de wijk, om als dagloner aan de slag te gaan. Nu dreigt er een ramp waarbij 's nachts veel mensen dood op diezelfde plek worden neergelegd om opgehaald te worden." Stichting Sari begon een inzamelingsactie om plaatselijke hulpverleners te ondersteunen. Met succes: de teller staat inmiddels op 12.000 euro, mede dankzij de inzet van meerdere Aaltenaren.

Stichting Sari werkt samen met Uma en Muthuram, oprichters van de Suyam Charitable Trust. Zij helpen de armsten in Chennai aan scholing. Op dit moment probeert het stel met vrijwilligers zoveel mogelijk mensen in de sloppenwijken van eten te voorzien. Stichting Wilde Ganzen verdubbelt het bedrag, waardoor er ruim 20.000 euro aan voedsel kan worden ingekocht en verdeeld.

Voor meer informatie kan men terecht bij Gerard Helmink, tel. 06-22415328 of via e-mail op stichtingsari@gmail.com.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden