Jos Eiting is met zijn leswagen van NXXT Rijscholen een opvallende verschijning in de regio. Foto: PR
Jos Eiting is met zijn leswagen van NXXT Rijscholen een opvallende verschijning in de regio. Foto: PR

Jos Eiting (61) uit Harreveld start eigen autorijschool

NXXT rijschool nu ook actief in de Achterhoek

REGIO - Het was een flinke domper voor Jos Eiting toen hij in 2019 zijn baan verloor. Maar bij de pakken neer gaan zitten, is niets voor Jos. Hij liet zich omscholen tot rij-instructeur en is sinds maandag 11 mei de trotse eigenaar van zijn eigen rijschool onder de vlag van NXXT Rijscholen. Een bijzondere stap voor deze 61-jarige inwoner van Harreveld.

Maar liefst 43 jaar was Jos als leidinggevende werkzaam in de vleesverwerkende industrie toen hij in de ww terecht kwam. Ondanks zijn jarenlange ervaring, merkte Jos dat bedrijven niet zaten te wachten om 'oudere jongeren' aan te nemen. "Ik had twee opties", vertelt de goedlachse Jos, "Ik kon achter de geraniums gaan zitten of aan een nieuw hoofdstuk van mijn leven beginnen en als zzp-er aan de slag. Die keuze was snel gemaakt, ik koos voor het zelfstandig ondernemerschap."

Vraag naar rij-instructeurs
Jos hoorde dat er vraag was naar rij-instructeurs en kwam zo in contact met Jan Catsburg, directeur van NXXT Rijscholen en FIRSTT opleiding. Naast dat Jos graag achter het stuur zit, bleken er ook veel raakvlakken te zijn met zijn werk als leidinggevende. "Ik vind het geweldig om met mensen om te gaan. Hen te begeleiden, iets te leren en samen naar een doel toe te werken. Dat heb ik in mijn werk als leidinggevende ook altijd gedaan. En als je dan samen het gewenste resultaat bereikt, is dat dubbel genieten!".

Nadat Jos de theoretische opleiding binnen FIRSTT en de praktijkstage van 40 uur met goed gevolg had afgelegd, kon hij beginnen als rij-instructeur. Het coronavirus heeft de start wat vertraagd, maar sinds 11 mei is de nieuwe autorijschool een feit. Uiteraard werkt Jos met inachtneming van de hygiënische voorschriften.

Gratis proefles
Wil jij ook je rijbewijs halen? Neem dan voor een gratis proefles contact op met Jos Eiting op telefoonnummer 0544-745 006 of 06-2346 3791. Mailen kan ook: joseiting@nxxt.nl. Of meld je aan via de website.

NXXT is een organisatie van 140 rijscholen (franchisenemers) door heel Nederland. Naast NXXT-collega’s uit Doetinchem en omstreken zal autorijschool Jos Eiting binnen de Achterhoek de rijlessen verzorgen.


www.nxxt.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden