Maatschappelijk Werk helpt nu ook digitaal in coronatijd

Algemeen

AALTEN - De coronamaatregelen treffen iedereen, maar treffen sommige mensen misschien nog wel harder dan anderen. De onzekerheid stijgt en spanning neemt toe. Onzekerheid over bijvoorbeeld inkomsten, of toenemend aantal ruzies tussen partners, toenemende eenzaamheid en verlies van een dierbare. De onzekerheid en spanningen verspreiden zich met het virus mee. Daarover vertelt Monique Altena, Maatschappelijk Werker van Sensire in Aalten.

Monique Altena, ruim drie jaar Algemeen Maatschappelijk Werker in Aalten vertelt: “De vragen die mensen ons stellen gaan nog altijd over onzekerheid over hun situatie, en hebben soms ook te maken met de gevolgen van de verspreiding van het Coronavirus. Bijvoorbeeld onzekerheid over inkomen en toenemende spanning in het gezin door thuiswerken en thuisscholing”, vervolgt Monique. “Partners maar ook gezinnen zitten veel op elkaars lip, dat levert extra veel spanning op binnen een huishouden.”
Het team van Maatschappelijk Werkers in Aalten is ook door de Coronamaatregelen gedwongen tot het ‘werken op afstand’. “En dat gaat eigenlijk best goed, voor nu. We zetten telefonie en beeldbellen in, en bij uitzondering plannen we een persoonlijk gesprek.“
Het Algemeen Maatschappelijk Werk ondersteunt kosteloos mensen met vragen of die tijdelijk vastlopen, ook tijdens de coronacrisis. “Iedere situatie is anders. Na aanmelding bekijken we tijdens een kennismakingsgesprek hoe we samen een plan kunnen maken om de situatie te verbeteren. Dat kan door gesprekken, maar ook door informatievoorziening. Of beide” legt Monique uit. “Het gaat erom samen te zoeken naar een oplossing, dat kan voor iedere klant anders zijn.”

Wie ook kortdurende ondersteuning nodig heeft, kan een gesprek aanvragen via amw.aalten@sensire.nl of tel. 0900 6228724.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant