De Bibliotheek aan de lijn

Algemeen

AALTEN/DINXPERLO - Ook in deze tijden van sociale onthouding, wil de Bibliotheek Achterhoekse Poort contact houden met haar leden. Samen met Figulus Welzijn heeft ze daarom een groep vrijwilligers verzameld die de oudere leden van de Bibliotheek in de gemeente Aalten belt om onder meer antwoord te krijgen op twee belangrijke vragen: Hoe gaat het nu met u en kunnen we nog iets voor u doen?

Het ledenbestand van de Bibliotheek telt een groot aantal senioren. Zestien enthousiaste vrijwilligers van de Bibliotheek en het Vrijwilligers Service Punt van Figulus gaan telefonisch met hen in gesprek, te beginnen met de oudste leden, de 80-plussers. De vrijwilligers bieden een luisterend oor en een helpende hand. Daarnaast doen ze nog het aanbod van een verrassingspakket boeken. Een cadeautje van de Bibliotheek waarmee ze weer even hun zinnen kunnen verzetten. Mede dankzij de fijne samenwerking met Figulus, heeft het team van vrijwilligers inmiddels al veel leden kunnen bereiken. Het mes snijdt aan twee kanten: de Bibliotheek komt in contact met haar leden en eventuele hulpvragen die tijdens het gesprek oprijzen, komen weer bij Figulus terecht.

Positieve reacties
De vrijwilligers krijgen allemaal hele positieve reacties: "De mensen waren blij verrast en stellen het erg op prijs dat er gevraagd wordt hoe het met ze gaat." Ook de verrassingstasjes met boeken worden gewaardeerd, er zijn er al veel opgehaald en bezorgd. Over het algemeen redden de mensen zich goed met behulp van naoberschap, buren en familie. Dat is fijn om te horen!

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant