Logo van de virtuele GTM-Loop 2020
Logo van de virtuele GTM-Loop 2020 Joppe Roos

AVA '70 houdt virtuele GTM-Loop

Algemeen

AALTEN - Langzaam wordt de versoepeling van de coronamaatregelen merkbaar. Echter, van het organiseren van wedstrijden is voorlopig nog geen sprake. Dat er wel behoefte aan is, bleek na de virtuele editie van de Koningsloop, waarbij in totaal ruim 100 pupillen, junioren en senioren in actie kwamen. Atleten uit de hele regio schreven zich in en er werd ook nog eens bijzonder hard gelopen. Ook kwamen er een aantal reacties binnen van deelnemers, die het prettig vonden om op een zelf gekozen tijdstip èn zonder wedstrijddruk te kunnen hardlopen. Daarom is besloten om ook een virtuele editie van de Gerard Tebroke Memorialloop te organiseren met 2 verschillende afstanden.

De GTM-Loop 2020 is een virtuele wedstrijd over een afstand van 5 kilometer. Deelnemers lopen tussen 16 mei 00.01 uur en 17 mei 20.00 uur op een zelf kozen parcours een traject van minimaal 5 kilometer. Het resultaat stuurt de deelnemer via Strava, Garmin of Tom-Tom naar gtm-tijd@ava70.nl.. Er zijn vier klassementen: Heren, Dames, jongens tot en met 15 jaar, meisjes tot en met 15 jaar. Voor deelname hoeft men geen lid te zijn van AVA '70.

Een deelnemer mag gerust een grotere afstand lopen, maar voor het klassement gelden de eerste vijf kilometers van de duurloop. De organisatie stelt het op prijs, dat iedereen ook een leuke actiefoto meestuurt van de omgeving waar de deelnamepoging werd gedaan. Voor de winnaars van het klassement is een leuke prijs beschikbaar.

Aan de hand van de inzendingen wordt het klassement bepaald en bij twijfel is het laatste woord aan de organisatie. De deelname is voor eigen risico en de geldende coronamaatregelen zijn van kracht. Inschrijving voor de virtuele GTM-Loop 2020 is vanaf heden mogelijk via de speciale button op de site: www.ava70.nl. De organisatie daagt iedereen uit Aalten en verre omstreken uit, om aan deze activiteit deel te nemen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Voor de jeugd tot en met 12 jaar van AVA`70 wordt een speciale run van 1 kilometer georganiseerd op de atletiekbaan. Dit gebeurt tijdens de reguliere training in de week van 18 tot en met 22 mei. Voor de jeugd tot en met 12 jaar geldt de 1,5 meter afstand-regel immers niet en daarom is het mogelijk om dit onderdeel op de baan te doen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant