Michiel Stronks van Figulus Welzijn reikt op 'gepaste wijze' de prijzen uit van de gamewedstrijd. Foto: PR
Michiel Stronks van Figulus Welzijn reikt op 'gepaste wijze' de prijzen uit van de gamewedstrijd. Foto: PR

Beste gamers van gemeente Aalten komen uit Dinxperlo

Algemeen

AALTEN / DINXPERLO - Figulus Welzijn organiseerde voor alle jongeren uit de gemeente Aalten een gametoernooi. Op zaterdag 2 en zondag 3 mei konden de jongeren mee doen aan een Fortnite toernooi, alleen toegankelijk voor jongeren uit de gemeente Aalten. Per dag konden maximaal 100 gamers deelnemen. Zowel de zaterdag als de zondag was helemaal volgeboekt. De beste gamers kwamen - dit keer - uit Dinxperlo maar er was ook een winnaar uit Aalten.

Dit toernooi werd mede mogelijk door de samenwerking van Figulus Welzijn met Gamerleague, dat normaal gesproken alleen 'open' toernooien verzorgt. De prijzen werden oplopend over de rondes verdeeld. Dus in ronde drie kon een deelnemer meer winnen dan in ronde één. Dit om de spanning op te bouwen. Kas Bruggink (Festive) uit Dinxperlo won twee keer de derde ronde en won dus het meeste. Tijmen Willemsen (Dragyfishy) eveneens uit Dinxperlo won drie keer een ronde; dat was goed voor 30 euro. Reinhard van Stappershoef (Ozax) uit Aalten was op zondag gelijk scherp in het begin, en won die dag de winnaar van de eerste ronde, en daarmee de derde prijs.

Gamerleague en Figulus Welzijn vonden het leuk om dit voor de jongeren te organiseren. Er ligt al een plan om over een tijdje een FIFA-toernooi voor de gemeente Aalten te organiseren. Wie ook mee wil doen met volgende gametoernooien of wie ideeën heeft voor leuke activiteiten voor de jeugd in de gemeente Aalten, mag zich melden bij Figulus, via een DM op Instagram naar Jongerenwerk_Michiel of Socialwork_Steffan of Frank_Jongerenwerk, of via een mailtje naar m.stronks@figulus-welzijn.nl. De jongerenwerkers helpen graag bij het uitwerken van ideetjes.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant