Vlnr Opa Arend Jan Duenk, slager Gleis , vader Josep (Joodse veehandelaar), kleinzoon Josep, zoon Josep, en Berend Hendrik Duenk. Stier levering 1130 kg, geslacht 744 kg.
Vlnr Opa Arend Jan Duenk, slager Gleis , vader Josep (Joodse veehandelaar), kleinzoon Josep, zoon Josep, en Berend Hendrik Duenk. Stier levering 1130 kg, geslacht 744 kg.

Evert de Niet over 't Paske

Evert de Niet reageert op zoekplaatje

AALTEN - Evert de Niet uit Scheveningen reageerde ook nog op het zoekplaatje over 't Paske, en stuurde een andere foto in.

Hij vertelt: "Als driejarige werd ik als evacué in 1943 ondergebracht bij de familie Duenk die mij liefdevol heeft ontvangen. Daarnaast waren moeder Koole met dochters Tonnie en Henny ook als Scheveningse evacués op de boerderij. Ook onderduiker Henk Borssemeijer verbleef op de boerderij. In oktober/november 1945 werd ik door ouders, die ik eigenlijk niet kende, weer opgehaald. Iedere zomervakantie was ik op de boerderij. Thuis op school zeiden mijn klasgenoten: 'wat praat je raar'. Ongemerkt had ik het dialect overgenomen. Toen de familie naar Aalten vertrok in 1976, heb ik bij Monumentenzorg kunnen bewerkstelligen dat de boerderij op de landelijke lijst van monumenten is geplaatst. Ik heb mij verdiept in de geschiedenis van de boerderij en de bewoners waarvan ik eigenlijk ook deel uitmaakte. Ik ben goed bekend in Dale, de familie Houwers waarvan de boerderij tegenover 't Paske lag. Ik kom nog steeds regelmatig in Aalten. In 2018 waren we met mijn gezin voor de vijftigste achtereenvolgende keer op vakantie in Aalten."
Hij stuurde een foto mee, waarschijnlijk gemaakt in dezelfde periode als het zoekplaatje van 't Paske, van vier weken geleden.
 

Lees ook

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden