Foto: collectie Leo van der Linde, met dank aan Jan Oberink
Foto: collectie Leo van der Linde, met dank aan Jan Oberink

Oplossing zoekplaatje: leraren aan de MULO Aalten.

Algemeen

AALTEN - Het zoekplaatje van vorige week was een foto, waarop leraren van de MULO in Aalten, keurig in colbert met stropdas, poseren. Ze werden vrijwel allemaal herkend. Staand: de heren Van Evert (hij was eerst onderwijzer op de Ds. Stegemanschool); op de MULO gaf hij Engels; Brouwer, Versluis, Kappers (conciërge), Klein-Ikink (directeur), Joldersma, Stoelhorst en Doeleman. Zittend: de heren Luiten; hij gaf Frans en Duits, Griffioen; leraar Biologie, Mewe, Jungst en Doeleman.

De heer Jüngst was na zijn pensionering nog actief als leraar Aardrijkskunde. Op een gegeven moment was er gebrek aan leraren voor dit vak. De heer Jüngst liep al tegen de zeventig, toen hij gevraagd werd om dit vak te geven aan leerlingen op de HAVO. Hij gaf veel huiswerk mee, bladzijden vol. Daar werd wel eens commentaar op gegeven door leerlingen. Dat wimpelde hij als volgt weg: "Op bladzijde 12 staat een foto, verder maar een halve bladzijde tekst. Op bladzijde 20 staat over de gehele bladzijde ook een foto. Dus zoveel lesstof is het niet. Niet zeuren, maar leren." Uiteindelijk hebben velen gedegen les van hem gehad.

Hanna Geerdes: "Dat was toen het onderwijs nog status had en vooral mannen les gaven."

Dicky te Lindert-Stronks schreef: "De foto leraren MULO: ik heb van 1961 t/m 1965 op de MULO gezeten. Alle leraren ken ik niet, je had destijds niet van iedereen les. De leraren die ik ken zijn: Hoofd: Klein Ikink, hij gaf Engels bij ons, dhr Brouwer, wiskunde, natuurkunde, dhr Doeleman, aardrijkskunde, dhr Stoelhorst, handelskennis, handelsrekenen en boekhouden, dhr. Luiten, Duits , dhr Meeuwe, geschiedenis, dhr. Griffioen, natuurkunde,aardrijkskunde,dhr Versluis, Frans, dhr van Evert, Engels en Nederlands, volgens mij staat dhr. Kremer, wiskunde er ook op, maar heb ik geen les van gehad, in het laatste jaar hadden we ook nog gymnastiek van dhr. Molenaar. Ik weet niet of hij op de foto staat. Het waren allemaal fijne leraren, behalve dhr van Evert, ik vond hem persoonlijk een verschrikkelijke man, toen ik op school zat was hij pas begonnen op de middelbare school, daarvoor was hij hoofd van de Stegemanschool. Hij staat helemaal achteraan links met het zwarte haar, dat ik hem zo goed herinner is niet in positieve zin. Dhr. Klein Ikink daarentegen was een geweldige goede leraar, streng maar rechtvaardig, aan hem heb ik alleen maar goede herinneringen."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant