Oorlogsgravenroutes opengesteld

Algemeen

AALTEN - Vanaf maandag 30 maart zijn de Oorlogsgravenroutes volgens strikte voorwaarden opengesteld.

Omdat scholen gesloten zijn, is er momenteel geen mogelijkheid de bloemen, die door cliënten van Estinea 'de Hoven' gemaakt zijn, door leerlingen op de graven te laten leggen. Deze bloemen zijn uit klei gemaakt en gebakken en daarna geverfd, gedroogd en geglazuurd. Gerrit Nijman en Louis Veldhuis zullen namens de werkgroep Markeren Oorlogsgraven deze bloemen maandagmorgen 30 maart op de oorlogsgraven plaatsen.

Omdat de organisatoren vanwege het coronavirus geen mappen met informatie willen plaatsen op de begraafplaatsen (omdat iedereen met zijn handen er aan zit en het besmettingsgevaar groot is) zullen de verhalen en gebeurtenissen , waarbij de oorlogsslachtoffers het leven lieten, de komende weken op de website van het Nationaal Onderduikmuseum worden geplaatst.

Bij de ingang van de begraafplaatsen is info geplaatst met de volgende tekst: "Loop de route met maximaal twee personen tegelijk. Houdt minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Groepsvorming van drie of meer personen is niet toegestaan (bij overtreding kan een boete volgen tot maximaal 400 euro). Deze maatregelen gelden tot er van overheidswege anders wordt bepaald.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant