Karin Meerdink in haar winkel. Foto: Eva Schipper
Karin Meerdink in haar winkel. Foto: Eva Schipper

Goede oplossingen door ondernemers

Algemeen

AALTEN - Nu iedereen het advies van het kabinet heeft gekregen om zoveel mogelijk thuis te blijven, is het veel rustiger in het dorp. Logischerwijs is het ook een stuk rustiger in de winkels. Voor ondernemers is dit een akelige en spannende tijd. Niemand weet hoelang dit nog gaat duren en die onzekerheid is te voelen in de winkels. Drie ondernemers uit Aalten vertellen wat zij van de crisis merken en wat ze eraan doen.

Door Eva Schipper

Voor Stijn ter Haar van Sport Navis staat in deze tijd van de coronacrisis gezondheid voorop. "We zijn blij dat we nog open kunnen en mogen zijn. We doen erg ons best om alles zo schoon als mogelijk te houden." Stijn ter Haar legt uit dat als een klant sportschoenen heeft gepast, ze direct worden gedesinfecteerd. "Dit lijkt misschien een beetje klantonvriendelijk, maar we gaan hier zo voorzichtig mogelijk mee om. Stijn merkt dat er heel veel collegialiteit heerst. "Trouwens niet alleen onder de collega's, maar ook klanten, leveranciers en andere ondernemers doen echt hun best voor elkaar. Iedereen houdt rekening met elkaar, echt meer dan ooit."

"De coronacrisis merk je echt aan alles: financieel, aan de klanten en je merkt het onder de medewerkers." Jan Wikkerink van Autobedrijf Wikkerink klinkt aangeslagen aan de telefoon. Hij beschrijft de coronacrisis in een woord als 'heftig'. Hij vertelt dat zijn autobedrijf voorlopig wel open kan blijven. "We houden ons aan de voorgeschreven maatregelen." Wikkerink heeft een mooie oplossing voor klanten bedacht. "We halen auto's met een defect aan huis op en we brengen de auto gerepareerd weer terug." Hij hoopt dat de financiƫle schade voor zijn bedrijf ten gevolge van het virus beperkt blijft. "De coronacrisis brengt erg veel onzekerheid met zich mee. Hoe lang gaat dit nog duren? Hoe gaat dit verder voor ons bedrijf?"

Ook Karin Meerdink van Juwelier Meerdink merkt de gevolgen van de corona-crisis. "Er komen minder klanten in de winkel." Op het gebied van hygiƫne doet het team er alles aan om besmettingen te voorkomen. "Sieraden na het passen schoonmaken, het pinautomaat desinfecteren en de deurklink telkens schoonmaken." Juwelier Meerdink biedt klanten de mogelijkheid om thuis sieraden te passen. Men kan dan bijvoorbeeld drie verschillende kettingen uitzoeken en ze vervolgens mee naar huis nemen. "Op deze manier is de klant minder in de winkel." Bovendien brengt Meerdink ook gerepareerde sieraden aan huis, net als meer Aaltense ondernemers meedoen dankzij de bezorgservice, opgezet door de NOVA. Karin vertelt: "Bijna iedere ondernemer is bereid om producten thuis te bezorgen." Ze voegt lachend toe: "De bezorgservice is ook nog sneller dan menige online winkel. Ik durf zelfs te stellen: voor 15.00 uur besteld is dezelfde dag nog in huis!"

Foto: PR
Stijn ter Haar voor de sportwinkel Navis Sport. Foto Eva Schipper

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant