De markt in Dinxperlo werd ook vorige week nog druk bezocht. Foto: Frank Vinkenvleugel
De markt in Dinxperlo werd ook vorige week nog druk bezocht. Foto: Frank Vinkenvleugel

Strenge voorzorgsmaatregelen op weekmarkten gemeente Aalten

Algemeen

AALTEN/DINXPERLO - De regering heeft ook afgelopen maandag aangegeven dat weekmarkten voortgang kunnen vinden vanwege hun bijdrage aan de voedselvoorziening, mits aan strenge voorzorgsmaatregelen voldaan kan worden. Als aan de voorzorgsmaatregelen voldaan wordt, is winkelen op een weekmarkt niet onveiliger dan in een winkel of supermarkt. Burgemeester Stapelkamp conformeert zich aan deze beleidslijn voor de weekmarkten in Aalten en Dinxperlo.

Met name rond de wat grotere markt in Dinxperlo zijn er vragen en zorgen over het doorgaan van de weekmarkt. Voor de markt van aankomende vrijdag zijn nog slechts vijftien kramen aangemeld in plaats van de gebruikelijke 35. De marktvereniging en marktmeester van deze verzelfstandigde weekmarkt hebben een nieuwe ruimere indeling gemaakt voor de markt. Ook worden tal van voorzorgsmaatregelen getroffen, zoals het aanbrengen van linten, het plaatsen van pionnen en sandwichborden met daarop de maatregelen in het Nederlands en Duits en het aanbieden van desinfectiehandgel op verschillende plaatsen. Het is uiteraard niet mogelijk om ter plaatse aan een tafeltje of op een stoel etenswaren te nuttigen. De landelijke richtlijn om nog slechts met maximaal drie mensen tegelijk buiten te mogen rondlopen is vanzelfsprekend van toepassing en ook de algemene oproep: beperk je sociale contacten en activiteiten buitenshuis en houd afstand.

Dit alles overziende kan de weekmarkt in Dinxperlo volgens de burgemeester op een veilige en verantwoorde manier voortgang vinden. Ook op de normaal gesproken veel kleinere markt in Aalten, worden dergelijke maatregelen doorgevoerd, waaronder een ruimere opzet en maatregelen ter bevordering van 1,5 meter afstandsregel. De gemeentelijke BOA's zullen daarop ook toezien, mensen aanspreken die onvoldoende afstand houden en waar nodig handhaven.

Indien de richtlijnen vanuit de landelijke overheid of de Voorzitter van de Veiligheidsregio veranderen, dan worden die onverkort overgenomen. Als blijkt dat de maatregelen onvoldoende effectief zijn, zullen verdere beperkingen of zelfs een totaalverbod overwogen worden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant