Stichting HoPe heeft ruim 130 kleuterscholen gebouwd, ingericht en van speelleermateriaal voorzien. (foto: Stichting HoPe Peru)
Stichting HoPe heeft ruim 130 kleuterscholen gebouwd, ingericht en van speelleermateriaal voorzien. (foto: Stichting HoPe Peru)

Oud-Aaltenaren op de bres voor beter onderwijs in Peru

Stichting HoPe Peru, in 1991 (met ondersteuning van Mondiaalten) opgezet door oud-Aaltenaren Walter Meekes en Tineke Griffioen ondersteunt sinds 1992 het kleuteronderwijs in Peru.

Cusco - In Peru ging maar 30% van de kinderen in de leeftijd van 4 en 5 jaar naar de kleuterschool. Stichting HoPe heeft ruim 130 kleuterscholen gebouwd, ingericht en van speelleermateriaal voorzien. Allemaal schooltjes in indiaanse berggemeenschappen hoog in het Peruaanse Andesgebergte, vaak op meer dan 3.000 meter hoogte en op uren lopen van de doorgaande wegen. HoPe heeft honderden leerkrachten, kleuterbegeleiders en onderwijsspecialisten van het Ministerie van Onderwijs opgeleid.
In de jaren 2009 – 2016 heeft HoPe samen met het Ministerie van Onderwijs een onderwijsplan opgesteld voor kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 5 jaar. Het programma is in meer dan 120 kleuterscholen uitgetest. In 2017 heeft het Ministerie van Onderwijs het onderwijsprogramma van HoPe als officieel programma voor alle 3.000 kleuterscholen van het departement Cusco (2 x zo groot als Nederland) ingevoerd. Hiermee worden meer dan 60 duizend kinderen bereikt.

Onderscheiding

Tineke en Walter hebben beiden een koninklijke onderscheiding ontvangen voor het werk dat zij sinds 1991 in Peru uitvoeren. Meer info:
www.stichtinghope.org

Meer berichten

Shopbox