Jong leven op de Ahof: positief geluid in moeilijke (corona-)tijden. Foto: PR
Jong leven op de Ahof: positief geluid in moeilijke (corona-)tijden. Foto: PR

Figulus Welzijn coördineert coronahulp in gemeente Aalten

Algemeen

AALTEN/DINXPERLO/BREDEVOORT - Figulus Welzijn heeft voor de gemeente Aalten een breed programma opgezet en samengevat om iedereen zoveel mogelijk tot steun te zijn tijdens de coronacrisis. Figulus is voor hulpvragen op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 12.00 uur. De locaties zijn gesloten, maar dan per telefoon te bereiken: Aalten: 0543 473993 en Dinxperlo: 0315 655282. Voor uitleen van hulpmiddelen en in noodgevallen kan men er na afspraak wel terecht. Via app en mail (info@figulus-welzijn.nl) zijn de medewerkers voortdurend bereikbaar. Figulus is medebeheerder van de Facebookpagina's Coronahulp Aalten en Bredevoort en Coronahulp Dinxperlo en omstreken,en ook via die kanalen bereikbaar.

Voor ouderen zijn er diverse speciale activiteiten:
De kletsbelletjes: telefonische contactmomenten voor kwetsbare inwoners van de gemeente, worden momenteel uitgevoerd. Daarnaast gaat vanaf maandag een test met een belcirkel lopen. Eén van de MBVO-docenten belt de eerste op de lijst, de laatste belt de docent weer. Zo bellen de mensen elkaar en weten dat het met iedereen goed gaat.
'Even een tv-kanaal opzetten' blijkt toch iets minder eenvoudig. Mogelijk gaat men nu met livestreams werken, waarbij de samenwerking wordt gezocht met RTV Achterhoek, de Hofnar en anderen.
De maaltijdbezorgdienst van Careaz stopt. Gelukkig worden wel alternatieven aangeboden. Figulus blijft dit in de gaten houden, zodat geen ouderen zonder maaltijdvoorziening komen te zitten.
Via de website: www.samensterktegencorona.nl zijn gratis posters te bestellen. Een rode poster met 'Ik kan wel wat hulp gebruiken' en een groene poster met 'Ik kan je helpen'. Deze posters kunnen de inwoners achter het raam ophangen.

Algemeen
Er wordt gewerkt aan een totaal sport- en vermaakprogramma dat via websites en livestreams beschikbaar komt. Daarvoor zijn alle sportorganisaties en verenigingen benaderd. Velen hebben al aangegeven mee te willen werken. Ook de gemeente gaat dit ondersteunen via Samen.Aalten.nl. Daarnaast wordt een nieuwe website opgezet: http://www.gemeenteaaltenvitaal.nl/. Ook RTV Achterhoek gaat dit ondersteunen.
Hierop aanvullend wordt er in samenwerking tussen de talentverbinder (Richard) en de Hofnar een open podium ingericht, met als motto: De Hofnar Live Stream Sessions: De deuren zijn gesloten, het podium gaat open. Daarbij worden vanaf het podium van de Hofnar, elke vrijdag, zaterdag én zondag vanaf 21.00 uur, live via de livestream op de Facebookpagina van de Hofnar optredens uitgezonden.
De voorlopige agenda is: zondag 22 maart, Quinten Dikschei; vrijdag 27 maart, Onwies; zaterdag 28 maart, Flex Daily; zondag 29 maart, Sandra Vanreys met band (onder voorbehoud).

Bands, zangers, zangeressen, artiesten, cabaretiers, DJ's enz. die hier aan mee willen werken kunnen een e-mail sturen naar info@hofnaraalten.nl of Richard@talentverbinder.nl
In deze moeilijke tijden is MIND gestart met een landingspagina met allerlei informatie en tips om deze moeilijke tijd door te komen. Daarnaast zendt MIND elke dag van 11.00 tot 16.00 uur een livestream uit, in samenwerking met Out of the Box. Dit doen ze om mensen die alleen thuis zitten, een huiskamer gevoel te geven. Mensen kunnen inbellen, vragen stellen, tips geven en gewoon lekker luisteren, via wijzijnmind.nl/corona

Armoede
Laborijn en gemeente werken aan een regeling voor ZZP-ers, door te kijken hoe vanuit Aalten deze doelgroep verder kan worden ondersteund bij thema's als armoede en schulden.

De update over alle maatregelen van Eric Wichgers, directeur van Figulus-Welzijn wordt afgesloten met: "Tenslotte: tijdens de coronacrisis, waarbij helaas ook mensen overlijden, zijn er soms ook mooie lichtpuntjes. Eentje daarvan is de geboorte van nieuw leven op de Ahof! (zie foto)"
 

De twee jonge geitjes. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit