Grote verschillen premie autoverzekering

Er zijn grote verschillen tussen de premies van autoverzekeringen in verschillende woonplaatsen in Gelderland. Dat blijkt uit de cijfers van een vergelijkingswebsite. In de Arnhemse wijk Malburgen betaalt men bijna 30 procent meer voor dezelfde allriskverzekering dan men betaalt in het Achterhoekse Terborg.

Factoren
Bij het bepalen van de premie van de autoverzekering, wordt naar verschillende zaken gekeken. Denk hierbij aan de leeftijd van de bestuurder, het aantal schadevrije jaren en een aantal kenmerken van de auto. Er wordt dus ook naar de woonplaats van de klant gekeken. Dit vanwege het risico per postcodegebied. Risico's zijn bijvoorbeeld diefstal, autobranden, ongevallen, vandalisme en schade door noodweer. Er worden bijvoorbeeld veel auto's gestolen in Arnhem en Nijmegen. Daardoor is de premie in deze woonplaatsen ook hoger. De reden voor het hoge aantal autodiefstallen in deze woonplaatsen zou kunnen zijn dat Nijmegen en Arnhem dicht bij de grens liggen. Het is voor de dieven dus makkelijk om naar het buitenland te vluchten.

Besparen op de autoverzekering
Iedereen wil natuurlijk in het bezit zijn van een goedkope autoverzekering. Gelukkig kunnen automobilisten op een aantal manieren besparen op deze verzekering. Allereerst is het verstandig om kleine schades zelf te betalen. Bij het claimen van een schade verliest de klant namelijk de no-claimkorting. Hierdoor stijgt de maandelijkse premie. Daarnaast kunnen mensen ook overwegen om een hoger eigen risico te nemen. De premie wordt hierdoor lager. Ook kunnen mensen met voldoende spaargeld ervoor kiezen om de autoverzekering via een jaarbetaling te voldoen. Men betaalt namelijk tot zes procent meer als ze ervoor kiezen om de premie in maandelijkse termijnen te betalen.

Kijk goed naar de dekking
Veel mensen betalen iedere maand te veel geld voor hun autoverzekering omdat ze de verkeerde dekking hebben. In Nederland is het verplicht om de auto WA te verzekeren. Met deze verzekering zijn automobilisten gedekt voor schade die zij aan andere voertuigen aanbrengen. Daarnaast kunnen mensen de auto ook WA+ of allrisk verzekeren. Deze verzekeringen zijn een stuk uitgebreider, maar uiteraard ook duurder. Alleen als de auto jonger dan vijf jaar is óf meer dan 50.000 euro waard is, dan is het verstandig om een allriskverzekering te nemen. De hoge premie van een allriskverzekering weegt niet op tegen het bedrag dat de verzekeraar bij schade uitkeert.

Dit artikel wordt u aangeboden door Twenty Four Webvertising B.V. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

 

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten