Betting is een begrip in Breedevoort.(foto: Han Kastein)
Betting is een begrip in Breedevoort.(foto: Han Kastein) (Foto: Has Kastein)

'Wie Bredevoort zegt, zegt Betting'

Betting Wonen aan de Prins Mauritsstraat 13-15 is een begrip in de regio en verankerd met Bredevoort. In 1935 begon Willem Betting, 21 jaar oud, een winkel met kleding en fournituren op 't Zand. Hij ging langs de deuren voor de verkoop van pakken en zijn zuster Mina stond in de winkel. Tijdens de wederopbouw na WOII werd gestart met de verkoop van meubelen.

BREDEVOORT - De zaak floreerde zodat er in 1964 een nieuwe winkel gebouwd werd aan de Landstraat en een magazijn aan de Prins Mauritsstraat. Uitbreidingsmogelijkheden aan de Landstraat raakten uitgeput en verhuizen naar elders in de regio was voor Marcel Betting, eigenaar sinds het overlijden van zijn vader in 1991, geen optie. De keus viel op nieuwbouw op de plek van het magazijn waar Betting Wonen nu sinds 2009 gehuisvest is.

In al die jaren is Betting uitgegroeid tot een totaalzaak in wonen. Er is naamsbekendheid opgebouwd in de hele Achterhoek en een deel van Twente. Men vindt er kwaliteitsmerken als Pode by Leolux, Happy@Home, Stressless, Bert Plantagie, Interstar, M-Line, Auping en Perzona.

"Maar het belangrijkste is dat de mensen die hier binnenkomen zich thuis voelen," aldus Marcel Betting. "Ze treffen in de winkel en bij de bezorging bekende gezichten. Onze medewerkers zijn langdurig bij ons in dienst. Ze behoren zo'n beetje bij de inboedel."

Wat maakt ondernemen hier speciaal? "De klant treft bij ons klantvriendelijkheid, service op hoog niveau, Achterhoekse gemoedelijkheid en de koffie staat altijd klaar."

Waar kent men je nog meer van? "Bestuursfuncties heb ik nu niet meer, maar ik ben lid van de schietvereniging ASB in Aalten, vendelier bij de schutterij in Bredevoort en ik ben betrokken bij de ondernemersvereniging."

Waar ga je graag uit? "Dat gebeurt niet zo vaak. Soms met de vriendenclub naar een cafeetje, en natuurlijk ga ik graag naar Eetgalerie de Heerlyckheid in Bredevoort."

Wie bewonder je? "Ik heb bewondering voor alle bedrijven die nu durven te investeren. Dan ben je voor mij een goede ondernemer."

Wat mis je hier nog? "Ik hik nergens meer tegen aan. Ik kan me wel zorgen maken over de toekomst van ouderen. Er is het Ambthuis uiteraard maar die kamers zijn zo groot dat mensen zich niet meer op hun gemak voelen. Verder hoop ik dat de Spar kan verhuizen naar een groter pand. Dat is positief voor iedereen in Bredevoort."

Wat is je motto? "Blijf jezelf, er is geen reden om hoog van de toren te blazen."

www.bettingbredevoort.nl

Meer berichten

Shopbox