V.l.n.r.Jeroen Steenhuis, Jitske Stefas en Anne Wassink
V.l.n.r.Jeroen Steenhuis, Jitske Stefas en Anne Wassink

Intermeco BV realiseert 1000e traject van Nieuw Werk Sectorplan Achterhoek

Aalten - Tijdens een bijeenkomst van Nieuw Werk Sectorplan Achterhoek was er dinsdag speciale aandacht voor de realisatie van het 1000e traject met de subsidiemogelijkheden vanuit het Sectorplan Achterhoek. Dit 1000e traject werd aangevraagd door Intermeco BV, een toeleveringsbedrijf uit Doetinchem voor Jeroen Steenhuis.

Nieuw Werk Sectorplan Achterhoek is erop gericht om moeilijk vervulbare vacatures bij werkgevers in de Achterhoek in te vullen. Het plan helpt werkzoekenden en carrièreswitchers zich verder te ontwikkelen om in aanmerking te komen voor kansrijke beroepen.

Intermeco had moeilijk vervulbare vacatures voor operators aan de kantbanken en voor puntlassers. “Het Sectorplan maakt het voor ons beter mogelijk om medewerkers met géén tot weinig relevante werkervaring in dienst te nemen en op te leiden”, zegt Jitske Stefas, HR Officer bij Intermeco.

Jeroen Steenhuis zocht werk en kwam via Meesterwerk (bemiddeling van bijstand naar werk) terecht bij Intermeco. Met o.a. de subsidiemogelijkheden van het Sectorplan volgde Jeroen de opleiding CNC kanten bij het Graafschap College en rondde die met succes af. Nu heeft hij een contract voor onbepaalde tijd als Operator B aan de kantbank. Jeroen over zijn aanstelling: “Dit werk geeft me heel veel voldoening, ik geniet er elke dag van”.

Het team van Nieuw Werk zette Intermeco en Jeroen in het zonnetje. Uit handen van Anne Wassink, bestuurder bij de Stichting Studie Impuls Regio Achterhoek, de aanvragende instantie van het Sectorplan, ontvingen Jeroen en Jitske een kleine attentie.

Toen men met het Sectorplan van start ging was 1000 trajecten het doel. “De projectperiode is nog niet ten einde en we naderen nu al de 1200 trajecten”, aldus Rigo van Raai procesmanager van het plan. “En er zijn nog steeds middelen beschikbaar, dus we hopen nog meer beweging richting de krapteberoepen te kunnen realiseren”.

Kijk voor meer informatie op www.sectorplanachterhoek.nl

Meer berichten

Shopbox