De vele gezichten van Art Deco

Aalten - Op woensdag 29 november geeft Rob Driessen een lezing over de vele gezichten van Art Deco bij Achterhoeks Kunstcafé.

Als afsluiter van het 5-jarig bestaan van het Achterhoeks Kunstcafé geeft kunsthistoricus Rob Driessen een lezing over de vele gezichten van Art Deco. De in Aalten geboren Rob, telg van de familie Driessen's Textielindustrie, heeft als specialisatie toegepaste kunst en design vanaf 1860. U kent hem waarschijnlijk ook van het AVROTROS televisieprogramma 'Tussen Kunst en Kitsch'. Hierin is hij een van de specialisten met ruim twintig jaar ervaring in de internationale kunsthandel.

In zijn lezing komen ook Art Nouveau en de Amsterdamse School ter sprake. Juist deze min of meer gelijktijdige fenomenen leiden vaak tot verwarring. Het vraagt een geoefend oog om deze stijlen niet met elkaar te verwarren.
Rob Driessen zal deze lezing geven met een audiovisuele voorstelling. Na deze avond zijn wij een klein beetje wijzer geworden van de verschillende stromingen in de kunst uit de periode 1900 tot aan de eerste wereldoorlog.

Aanvang 20.00 uur in de bovenzaal van Café Schiller in Aalten. Entree € 4. Donateurs/sponsors € 2,50 op vertoon van pasje € 2.50. Let op: er is plaats voor 50 personen, donateurs en sponsors hebben voorrang, vol = vol.Meer info en het programma 2018 vindt u op www.achterhoekskunstcafe.nl

Meer berichten

Shopbox