Aladna/De Issel wint in Enschede

Algemeen

AALTEN - Aladna/De Issel heeft de inhaalwedstrijd tegen EKC/Nääs in Enschede met 10-12 gewonnen. In Enschede trof Aladna/De Issel de nummer laatst van de ranglijst. Daar was in de eerste helft op het scorebord weinig van te zien. Aladna/De Issel kreeg veel ruimte om van afstand te schieten doordat EKC//Nääs niet al te strak verdedigde. De ploeg kreeg veel mogelijkheden om te score verder op te voeren maar slaagde daar niet in. Aladna/De Issel ging met een minimale voorsprong van 4-5 de rust in door in de slotseconden te scoren. Pas na tien minuten spelen in de tweede helft, bij een stand van 6-6, nam Aladna/De Issel een voorsprong van drie punten verschil. En daarmee werd de basis gelegd voor de latere overwinning. De tegenstander uit Enschede probeerde nog wel om dichterbij te komen maar slaagde daar niet in. Gezien het verschil in kansen dat Aladna/De Issel kreeg had de eindstand veel hoger kunnen en misschien wel moeten uitvallen dan de 10-12 stand die nu op het scorebord stond. Michiel Toebes was topscorer met vijf doelpunten. Komend weekend is er een vrij weekend waarna Aladna/De Issel volgende week opnieuw tegen EKC/Nääs speelt maar dan in sporthal Stationsplein in Aalten.