Voorjaarsconcert Excelsior Barlo: Het Wilde Westen

Algemeen

Voorjaarsconcert Excelsior Barlo: Het Wilde Westen

BARLO – De christelijke muziekvereniging Excelsior uit Barlo is druk in de weer voor het voorjaarsconcert. Na de succesvolle deelname aan het concours afgelopen november in Zutphen, waarbij een eerste prijs werd behaald met een score van 83,67 punten, heeft dirigent Henk Jan Radstaak de muzikanten wederom flink aan het werk gezet.

Elk jaar is het voor velen weer een verrassing welk thema er is bedacht door de muziekcommissie en welke passende muziekstukken erbij zijn gezocht. Dit jaar is voor de ladyspeaker een andere rol weggelegd dan men gewend is. Vaak wordt van elk muziekstuk iets verteld over de titel, de inhoud en de componist. Maar dit jaar is de ladyspeaker de vertelster van een verhaal dat door een van de leden geschreven is en door de muziek ondersteund wordt. Met behulp van een beamer worden passende beelden vertoond, om het verhaal nog duidelijker naar voren te laten komen.
Dit jaar is het thema 'Het Wilde Westen'. Muziek uit bekende westerns, maar ook muziek die speciaal gecomponeerd is op natuurschoon en het gebied dat vormgegeven is door de Engelse en Ierse kolonisten. Het verhaal gaat over een jongen die zijn broer gaat zoeken die al vijf jaar geleden is vertrokken om elders zijn geluk te zoeken. Maar sinds die tijd is bij moeder Donna het geluk ver te zoeken. Of zijn missie slaagt?
Slagwerkgroep Lintelo-Barlo o.l.v. Colin Janssen zal tijdens het voorjaarsconcert ook weer een optreden verzorgen.

Het voorjaarsconcert is op zaterdag 14 maart en begint om 20.00 uur. Locatie: 't Romienendal in Dale.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant