Vicky & Jonny. Foto: PR
Vicky & Jonny. Foto: PR (Foto: )

Nyckelharpa, accordeon en koehoorn in IJzerlo

IJZERLO - Op donderdag 27 februari speelt het Britse duo Vicki Swan en Jonny Dyer bij Boerderij 't Westendorp in IJzerlo. De bezoeker kan zich verbazen over het aparte geluid van de nyckelharpa, de tonen van de koehoorn (een van 's werelds eerste communicatiemiddelen) en een onbekende doedelzak. Het Britse duo Vicki Swan en Jonny Dyer staat bekend om hun instrumentale vaardigheden met pipes, accordeon en Zweedse nyckelharpa. Naast multi-instrumentalisten zijn beide ook uitstekende zangers.

Vicki Swan is half Zweeds/half Schots en speelt op de smallpipe en de Zweedse nyckelharpa, een heel bijzonder instrument met een prachtige eigen klank. Ook zingt ze pure folk – en nu en dan een vertaalde Zweedse traditional – en speelt ze vol overgave op de low-whistle. Jonny Dyer zingt en speelt ondermeer gitaar, accordeon en zelfs op een koehoorn. Samen hebben ze tot nu toe alweer vijf albums uitgebracht.
Vicki & Jonny mixen traditioneel en zelfgeschreven materiaal met een uniek geluid. Nieuwe interpretaties van oude liederen en nieuwe songs die dan weer prima passen in de traditie.
Het concert is op donderdag 27 februari bij Boerderij 't Westendorp, Westendorpweg 2, Aalten. Graag vooraf reserveren via joke.ruesink@hotmail.com. Aanvang 20.00 uur, deur open vanaf 19.30 uur.

Meer berichten