Blijdschap bij BMC: het clubhuis kan er komen. Foto: PR
Blijdschap bij BMC: het clubhuis kan er komen. Foto: PR

BMC Clubhuis 'De Ganzenpoel': vergunning is rond

BREDEVOORT - Na een periode van zes jaar, waarin met omwonenden en gemeente onderhandeld werd, heeft de Bredevoortse Motortoer Club (BMC) eindelijk de vergunning voor een eigen clubhuis rond, aan de Ganzenpoeldijk komt 'De Ganzenpoel'.

Wat begon als een mooi en relatief gemakkelijk idee, bleek al snel een lange en dure weg naar een eigen plek voor de motorclub. Hoewel de BMC ervan overtuigd was - en is - dat de locatie Ganzenpoelendijk de meest geschikte is voor de club, stuitte zij toch op verzet door omwonenden. Op een bepaald moment leek een eigen clubhuis een onmogelijke missie te worden. Door inzet van BMC-leden W. Heinen, oud-bestuur en bestuur werd zo'n twee jaar geleden adviseur Joachim Tuenter van Locis Adviseurs in de arm genomen. Tuenter heeft met het bestuur van de BMC een plan van aanpak gemaakt en is toen begonnen aan de uitdaging om toch een vergunning te verkrijgen. Nu, na een aantal bezoeken aan de gemeente, buurt en RvS, en na tal van vergaderingen, komt er toch gemeentelijke toestemming en wordt de vergunning verleend.
De leden van de BMC willen graag snel beginnen met de bouw van het clubhuis aan de Ganzenpoelendijk. Dit gaat worden gebruikt voor de maandelijkse clubavond en gaat fungeren als het start- en eindpunt voor de toertochten die de motorliefhebbers samen maken.

Wie nieuwsgierig is geworden naar de club of het clubhuis, is welkom om eens langs te komen. Het is bereikbaar via de Ganzenpoeldijk na het Prinsenpad naast de ingang van Intratuin Bredevoort.

Meer berichten