Bredevoort mazzelt tegen Haaksbergen

Algemeen

BREDEVOORT - Bredevoort heeft met wat geluk de uitwedstrijd tegen Haaksbergen gewonnen. In de laatste minuut belandde een Bredevoortse voorzet via een verdediger van de tegenstander in het vijandelijke doel: 1-2.

De thuiswedstrijd tegen dit elftal was gelijk opgegaan dus Bredevoort wist dat er een lastige wedstrijd te verwachten was. In de eerste helft voetbalden de gasten tegen de stormachtige wind in. Het hanteren van de lange bal was in deze situatie niet handig dus er werd rustig naar een oplossing over de grond gezocht. Dit was ook mogelijk aangezien Haaksbergen, ondanks de wind in de rug, er niet in slaagde Bredevoort vast te zetten. Maar ook Bredevoort kon in de eerste helft niet al te veel creëren, afgezien van een bal op de lat van Hidde Wevers. Een belangrijk moment in de eerste helft was de rode kaart voor een middenvelder van Haaksbergen, na zijn tweede gele kaart. Ondanks dat de scheids van tevoren had aangegeven dat vragen om een kaart bestraft zou worden, kon deze speler zich niet beheersen en hij mocht vroegtijdig gaan douchen. Met een 0-0 stand werden de kleedkamers opgezocht.
In de tweede helft had Bredevoort dus een man meer en de wind in de rug. Verwacht werd dat de gasten het nu een stuk makkelijker zouden hebben, maar niets was minder waar. Het was juist Haaksbergen dat op voorsprong kwam. Na een goede aanval wist een aanvaller de bal bij de tweede paal binnen te tikken.
Bredevoort moest nu dus vol gas naar voren en deed dit ook. Het ging allemaal echter vrij slordig waardoor er geen echt grote kansen gecreëerd werden. Tot Dennis van Vreeswijk werd neergehaald in het zestienmetergebied. Het was aan Michiel Rave om de gelijkmaker binnen te schieten. De keeper van Haaksbergen ging akelig explosief richting de goede hoek, maar de bal glipte net langs zijn vingers. In de laatste minuut was het lot Bredevoort goed gezind. Wessel Jansen Eupe trok de bal na een goede actie voor, maar die belandde via een verdediger van Haaksbergen in het doel. Niet veel later floot de scheids voor het einde van de wedstrijd.
Al met al moet Bredevoort maar gewoon blij zijn met de punten. Voetballend was het zeker niet best maar daar had de storm ook een groot aandeel in. Bredevoort heeft de afgelopen wedstrijden al een paar keer in de laatste minuten de deksel op de neus gekregen dus dan mag het ook wel eens een keer meezitten.
Volgende week zondag is Bredevoort vrij.