Jardell Kruidbos passt de bal naar Erwin Nieuwboer. Joost Rasing (links) kijkt samen met twee Rijsoord-verdedigers toe. Foto: PR
Jardell Kruidbos passt de bal naar Erwin Nieuwboer. Joost Rasing (links) kijkt samen met twee Rijsoord-verdedigers toe. Foto: PR (Foto: )

Beter AZSV verliest met 1-0

AALTEN - AZSV heeft zichzelf een bijzonder slechte dienst bewezen door met 1-0 te verliezen van Rijsoord. De Ridderkerkers waren in Aalten nog met een 4-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. Nu konden de roodwitten zelf zonder punten naar huis en dat had het teamvolledig aan zichzelf te danken. Voetballend was de ploeg van Dave de Jong beter dan de thuisclub, maar de Aaltenaren waren niet bij machte om het doelman Ragip Özrak te passeren. De goal van Jochem Bakker, vier minuten na de pauze, was derhalve beslissend.

Voor de pauze had AZSV veel meer balbezit dan de blauwwitte formatie van trainer Marco van Rijn, maar kreeg het nauwelijks kansen. De thuisclub verdedigde compact en gokte op de snelle tegenaanval. De beste kans voor de Aaltenaren was voor Erwin Nieuwboer. Hij kon na een goede pass van Niek te Veluwe alleen op doelman Özrak af. Zijn te zachte schot bracht de Rijsoordse goalie echter niet in problemen. Er waren nog meer goede schietkansen, maar ook die waren niet besteed aan AZSV. Sjoerd te Boekhorst en Freek Mulder schoten over en het schot van Kars Vierwind, kort voor de pauze, werd door Özrak in twee keer onder controle gebracht.
In de pauze wisselde trainer De Jong Rik van der Eerden voor Sjoerd te Boekhorst met als doel het veldoverwicht in doelpunten uit te drukken. Het pakte echter anders uit. Een pass van aanvoerder Berry de Groot kwam plotseling voor de voeten van Jochem Bakker, die uit de rug van Bram Rensing was weggelopen. Vrij voor Jasper te Kolse zette hij Rijsoord op voorsprong.

Wind
Dat paste natuurlijk precies in het straatje van Rijsoord, dat nu nog meer om voor te vechten had. Bovendien had de wind, die na de pauze toenam, ook een voordelige invloed op het spel van de thuisclub. AZSV zwoegde, maar doelman Özrak kwam nauwelijks in de problemen. Een schot van Rik van der Eerden uit een combinatie met Jardell Kruidbos ging over het Rijsoordse doel en twee minuten voor tijd pakte Özrak een schot van Joost Rasing. Maar ook de ploeg van Marco van Rijn slaagde er niet in de wedstrijd in het slot te gooien. Een kopbal van Casper Gerritse ging over het doel van Jasper te Kolste en invaller Tevyn Biekman raakte de paal, zodat het tot het eindsignaal van scheidsrechter Elissen uit Udenhout spannend bleef.
Na bijna 94 minuten floot hij af en kon Rijsoord drie kostbare punten bijschrijven in de strijd om handhaving in de hoofdklasse A. AZSV verloor drie dure punten, extra pijnlijk omdat koploper DHSC ook verloor (1-2 tegen FC Rijnvogels) en Sportlust'46 gelijkspeelde bij Zwaluwen. Feyenoord won wel van Spijkenisse en komt daardoor op doelsaldo voorbij AZSV. Het Aaltense team zakt naar de vierde plek op de ranglijst. Maar het blijft bijzonder spannend, want als de Aaltenaren het inhaalduel met Achilles'29 in winst weten om te zetten staan ze op één punt van de koploper. Dit scenario geldt overigens ook voor Feyenoord, dat komende zaterdag bij Achilles'29 moet inhalen.
AZSV komt donderdagavond weer in actie, ditmaal voor de KNVB-beker. Om 20.15 uur treedt de Aaltense ploeg aan bij Columbia. De Apeldoornse ploeg is koploper van de tweede klasse J met 42 punten uit 15 duels. In de vorige ronde schakelde het zondag hoofdklasser Juliana'31 uit Malden uit. Het duel in de Achterhoek Cup tegen DVC'26, dat voor komende dinsdag gepland stond, komt hierdoor te vervallen.

Rijsoord-AZSV 0-1 (0-0). 49. 0-1 Jochem Bakker. Geen kaarten.
Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Jonathan Goosen, Michael Vaags (83. Freek Gesthuizen), Bram Rensing (72. Luka ter Haar), Niek te Veluwe, Kars Vierwind, Erwin Nieuwboer, Sjoerd te Boekhorst (46. Rik van der Eerden), Jardell Kruidbos, Joost Rasing.
Opstelling Rijsoord: Ragip Özrak, Donovan Liejoe Anjie (89. Lorenzo van der Heijden), Mike van Dongen, Desley de Wolf, Romain van Bruggen, Nelson Costa de Brito, Berry de Groot, Danilo Alkema, Stephan Ooms, Casper Gerritse (82. Tevyn Biekman), Jochem Bakker (74. Chris Promes).

Meer berichten