Aladna/De Issel verliest in slotfase van koploper

Algemeen

AALTEN - De korfballers van Aladna/De Issel hebben de uitwedstrijd tegen Wesstar nipt verloren. De Aaltenaren gaven de koploper goed partij, maar de tegenstander wist in de slotminuten door te drukken: 12-10.

In Westervoort kwamen beide ploegen moeilijk op gang. Aladna/De Issel nam een 0-1 voorsprong en deze stand bleef ondanks de nodige Aaltense kansen enige tijd op het bord staan. Toen het vervolgens 0-2 werd kwam Wesstar beter in de wedstrijd en boog het de achterstand in korte tijd om in een 4-2 voorsprong. Halverwege de wedstrijd was het verschil nog steeds twee punten in het voordeel van Wesstar: 6-4.
Aladna/De Issel deed niet veel onder voor de koploper van de zaalcompetitie. Halverwege de tweede helft kwam Aladna/De Issel bij een 8-6 stand op gelijke hoogte en pakte vervolgens zelfs een 8-10 voorsprong. Met nog tien minuten te spelen beloofde het een spannende slotfase te worden. Wesstar slaagde erin de stand weer gelijk te trekken. Aladna/De Issel creëerde vervolgens de nodige kansen maar scoorde niet meer. Wesstar deed dat in de laatste drie minuten wel: twee keer zelfs.
Ondanks de nederlaag kunnen de Aaltense korfballers terugkijken op een goede wedstrijd. Topschutters deze wedstrijd waren Ellen van den Brink en Raymond Venemans die allebei drie keer wisten te scoren. Komend weekend staat er een inhaalwedstrijd op het programma: in Enschede tegen EKC-Nääs.