Open avond bij het ACM. Foto: PR
Open avond bij het ACM. Foto: PR (Foto: )

Open avond bezorgt Mannenkoor meezingers

BREDEVOORT - De open avond van het Aaltens Christelijk Mannenkoor In een goedgevulde zaal van "t Grachthuys' in Bredevoort heeft in ieder geval een van de doelen bereikt. De opzet was om nieuwe leden te werven, en er meldden zich tijdens de avond twee mannen aan, die wel eens wilden meemaken hoe het is om in een koor te staan en te zingen.

Arnold Rots maakte de bedoeling van de avond op 10 februari duidelijk. Het zou een gewone oefenavond worden. Normaal hoort men van een koor alleen het eindresultaat van het vele oefenen in een optreden, maar nu mochten de gasten als het ware in de keuken kijken, en meemaken hoe dat oefenen gaat.
Zo'n oefenavond begint met het inzingen. Onder leiding van de dirigent Susanna Veerman werden de nodige oefeningen gedaan om de ledematen en de stemmen los te krijgen. Na de opening van de avond door de voorzitter, Jan Bongen, werd een aantal bekende liederen gezongen, waar de gasten volop van genoten. De liederen werden aan elkaar gepraat door Dick Wikkerink, en op de piano begeleid door Yvonne Beeftink, de vaste pianiste van het koor.
In de pauze konden mannen zich melden, die wel eens in een koor wilden zingen. Twee mannen maakten van die mogelijkheid gebruik, en zij werden door Susanna in een stemgroep ingedeeld.
Na de pauze werd er verder geoefend op het programma dat het koor op het eerstvolgende optreden op 20 juni in de Grote Kerk in Apeldoorn moet zingen. Het A.C.M. doet dan mee aan een concert met drie andere koren, waaronder het mannenkoor uit Zelhem. Er worden dan veel nieuwe nummers gezongen, en daar kan het koor de nieuwe stemmen goed bij gebruiken. Op de open avond werd onder meer gerepeteerd op de nummers 'Deze zee', een bewerking van een lied van Rob de Nijs, 'Precious Lord, take my hand', en 'The Elephant Song'.
Het Mannenkoor is van plan om in de toekomst vaker van dit soort open avonden te organiseren onder het motto: 'Het A.C.M. komt naar u toe'. Maar belangstellenden hoeven daar natuurlijk niet op te wachten. Zij zijn elke maandagavond om 19.45 uur welkom in de Hofnar in Aalten.

Meer berichten