Slingeplas blijft openbaar zwemwater

AALTEN - De gemeente Aalten wil de Slingeplas kopen en die in erfpacht uitgeven aan Vakantiepark De Twee Bruggen. Op voorwaarde dat het strand met ligweide en de daaraan grenzende zwemzone alsmede een (wandel)rondje rondom de Slingeplas voor iedereen gratis toegankelijk blijven. De gemeenteraad beslist op 24 maart over dit plan.

De gemeente bereikte met Leisurelands, eigenaar van de Slingeplas in Bredevoort, overeenstemming over mogelijke aankoop van de plas en de naastgelegen 'politieplas' en bijbehorende voorzieningen. De gemeenteraad wordt verzocht daar krediet voor te verstrekken. Er is een bedrag van 1,65 miljoen euro kosten koper mee gemoeid. Het plan is beheer en onderhoud van het recreatiegebied over te doen aan Vakantiepark De Twee Bruggen.
Wethouder Ted Kok: "Als gemeente vinden we het belangrijk dat de Slingeplas zijn aantrekkingskracht voor Bredevoort behoudt. Iedereen moet er terecht kunnen. Goed onderhoud en beheer van de plas zijn daarvoor noodzakelijk. Daarom spraken we in het verleden ook met eigenaar Leisurelands over de toekomst van de Slingeplas en de naastgelegen 'politieplas'. Het (ontwerp)bestemmingsplan dat de verdere ontwikkeling van dit recreatiegebied mogelijk had moeten maken, vond echter geen doorgang. Dat was voor Leisurelands het sein na te denken over verkoop. Als gemeente zijn we daarop het gesprek aangegaan met Leisurelands. En nu zijn we dus in principe tot overeenstemming gekomen." Naast het overleg met Leisurelands konden ook met Vakantiepark De Twee Bruggen afspraken worden gemaakt over beheer en onderhoud van het gebied en de daaraan gestelde voorwaarden voor toegang.
Vorige week, op donderdag 13 februari, informeerde wethouder Kok belanghebbenden en belangstellenden over de toekomstplannen voor het gebied. De gemeenteraad beslist op 24 maart.

Meer berichten