Veilig Verkeer zoekt hulp om aan de weg te timmeren

AALTEN - Veilig Verkeer Nederland afdeling Aalten/Dinxperlo is onder het motto 'Veiligheid voor iedereen' al vele jaren actief in de gemeente. Om alle activiteiten goed te kunnen begeleiden heeft de afdeling vrijwilligers nodig, en steeds vaker ontbreekt het daaraan.

Het jaarplan van Veilig Verkeer voor 2020 bevat, zoals ieder jaar, allerlei activiteiten om de verkeersveiligheid in de gemeente Aalten te verbeteren. Die zijn bedoeld voor alle verkeersdeelnemers, maar in het bijzonder voor kwetsbare groepen in het verkeer, zoals kinderen en ouderen.
Voor senioren organiseert VVN speciale opfriscursussen, rijvaardigheidstrainingen en scootmobieltrainingen. Op de basisscholen worden fietsen gekeurd en praktische verkeersexamens afgenomen en kinderen in het buitengebied leren hoe om te gaan met grote landbouwvoertuigen op de weg. De inzet van vrijwilligers is bij al dat werk essentieel.

Beperkt
Jan Hofman is voorzitter van het bestuur van VVN afdeling Aalten/Dinxperlo. "Voor onze activiteiten kunnen we gelukkig altijd een beroep doen op onze bestuursleden en andere enthousiaste vrijwilligers", zegt hij. "Maar dat is wel een beperkt groepje mensen, terwijl de vraag om activiteiten eigenlijk steeds groter wordt. Natuurlijk willen we geen nee zeggen, maar dan hebben we wel meer mensen nodig die hun steentje willen bijdragen aan de verkeersveiligheid in onze gemeente. En dat hoeft echt geen wekelijkse of zelfs maandelijkse inzet te zijn. Ook iemand die bijvoorbeeld een paar keer jaar wil helpen bij een fietskeuring, of de organisatie van een van onze activiteiten op zich wil nemen, is meer dan welkom. Vele handen maken licht werk!"
De afdeling is daarom op zoek naar mensen die iets voor een ander willen betekenen, nieuwe mensen willen ontmoeten en hun talenten willen inzetten voor meer verkeersveiligheid. Bestuur en de andere vrijwilligers willen graag kennis met hen maken. Aanmelden of meer informatie opvragen kan via een e-mail aan secretaris@vvn-aalten-dinxperlo.nl. De afdeling heeft ook een eigen Facebook-pagina: @VVNAaltenDinxperlo.

Meer berichten