Gerard en Rikie Tijdink. Foto: Frank Vinkenvleugel
Gerard en Rikie Tijdink. Foto: Frank Vinkenvleugel

Briljanten echtpaar Tijdink: nog steeds heel blij met elkaar

AALTEN - Op woensdag 5 februari waren Gerard (1928) en Rikie (1930) Tijdink-Eekelder 65 jaar getrouwd. En nog steeds zijn ze blij met elkaar. "Elke dag brandt mijn vader een kaarsje, om te vieren dat ze nog steeds bij elkaar zijn", vertelt Dorine, de tweede dochter van het briljanten paar. Donderdagmorgen kwam burgemeester Anton Stapelkamp samen met zijn vrouw Cecile een bloemenhulde brengen namens de gemeente Aalten en koffiedrinken in huize Tijdink.

Door Lydia ter Welle

Gerard en Rikie Tijdink zijn dankbaar dat ze - dankzij de fijne ondersteuning van de wijk- en thuiszorg, de hulp van hun dochter - nog steeds samen kunnen blijven wonen in hun huis aan de Dillenburgstraat. Allebei zijn ze nog helder van geest, maar bij Rikie willen de benen niet zo goed meer. Daarom krijgt ze hulp aan huis bij de persoonlijke verzorging. Gelukkig rijdt Gerard nog steeds auto, wat ervoor zorgt dat ze samen nog op pad kunnen. De heer des huizes is in zijn werkzame leven vertegenwoordiger geweest voor Peters en Gans, een Aaltens bedrijf dat allerlei rookartikelen leverde. Daarvoor moest hij veel op pad, naar klanten en beurzen in binnen- en buitenland. En dan verzorgde zijn echtgenote thuis alles. "En dat was niet mis: ons gezin bestond uit drie dochters en vier zoons; dat leverde het nodige werk voor haar op!"

Samen koken

ze elke dag

De dagelijkse boodschappen doet Gerard, en samen genieten ze nu van de dingen die ze samen nog kunnen doen. Samen koken ze elke dag, en samen doen ze de dagelijkse klusjes die moeten gebeuren. De beperkte mobiliteit van Rikie betekent dat ze veel tv kijken. Ze genieten samen van allerlei sportwedstrijden, en ook het nieuws en de politiek worden nauwlettend gevolgd. "En besproken!", zegt Dorine. "Wil je iets weten over sport of over politiek: ze kunnen het je precies vertellen, beter dan ik!" Rikie heeft in haar leven heel wat puzzelboekjes 'versleten', en dan liefst met puzzels van de hoogste moeilijkheidsgraad.

'Het zijn

allemaal

meisjes'

Trots is het briljanten echtpaar op hun dertien kleinkinderen, en zo mogelijk nog trotser op hun achterkleinkinderen. "Dat zijn er zeven, en - heel bijzonder - het zijn allemaal meisjes!"

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden