Michail Markov. Foto: PR
Michail Markov. Foto: PR

Beethovenconcert op viool en piano

Algemeen

BREDEVOORT - Dit jaar vieren we het 250ste geboortejaar van Ludwig von Beethoven. De Koppelkerk eert de grote componist op vrijdag 21 februari met een viool- en pianoconcert van Alexandros Halapsis en Michail Markov.

De in Moskou geboren pianist Michail Markov begon zijn pianostudie op zevenjarige leeftijd. Al na drie jaar speelde hij als solist met een orkest in de Concertzaal van het Tchajkovsky Conservatorium in Moskou. Later studeerde hij bij professor Victor Merzjanov aan het Tchajkovsky Conservatorium in Moskou. Markov treedt als concertpianist op in binnen- en buitenland en is jurylid van verschillende nationale en internationale pianoconcoursen.

Alexandros Halapsis komt uit een muzikale familie uit Donetsk (Oekraïne). Hij studeerde aan het J. S. Bach Conservatorium in Athene, aan de Universiteit van Indianapolis, aan het P. I. Tchaikovsky Staatsconservatorium in Moskou en aan het N. Skalkottas Conservatorium in Athene. Als solist en dirigent trad hij op in Europa, Azië en Noord-Amerika, en werkte samen met bekende dirigenten en solisten, zoals Odyssey Dimitriadis, Ivry Gitlis, Vladimir Spivakov, Nikolai Petrov, Dmitri Kogan, Konstantin Orbelyan.

Halapsis heeft opnames gemaakt voor radio en tv. Hij is jurylid van internationale muziekconcoursen, oprichter van het Quattro Elementi String Quartet, artistiek directeur van het Loutraki International Music Festival and Summer Music Master Classes, artistiek directeur en dirigent van het Bios Chamber Orchestra in Athene en hoogleraar viool en kamermuziek aan het Nikea Municipal Conservatory and Athenaeum Conservatory in Athene.

Ter ere van het Beethovenjaar spelen Halapsis en Markov vier stukken van Beethoven. Het programma is te vinden op de website van de Koppelkerk.

Het concert is in de Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort op vrijdag 21 februari, aanvang 20.00 uur (zaal open 19.30 uur). Entree tien euro. Reserveren (gewenst) kan via de website.


www.koppelkerk.nl

Alexandros Halapsis. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant