Bram Rensing van AZSV stoomt op achtervolgd door Jean-Willy Mapinga van DUNO. Foto: Cor Hinkamp

Eindelijk weer een driepunter voor AZSV

Algemeen

AALTEN - AZSV heeft eindelijk weer een wedstrijd kunnen winnen. De laatste overwinning dateerde van zaterdag 9 november 2019 toen de roodwitten de eerste periodetitel in de wacht sleepten. Daarna volgde een mindere serie met drie punten uit vijf duels, maar de 2-0 overwinning op DUNO was dik verdiend, waardoor AZSV in de top van de ranglijst van de hoofdklasse A blijft. DHSC won nipt bij slotlicht Achilles'29 (2-3) en zij hebben zes punten meer met een duel meer gespeeld.

AZSV begon zonder Jardell Kruidbos, die evenals een viertal spelers van DUNO niet aanwezig kon zijn in verband met de crematie van RKHVV-speler Paco Geutjes, die vorig weekend op tragische wijze verongelukte. Allen hadden een gezamenlijk verleden bij de jeugd van De Graafschap.

Hierdoor begon Nick van Breugel in de aanval van de Aaltenaren. Pepijn Lansbergen was niet fit en daardoor startte Michael Vaags in het centrum van de verdediging naast Jonathan Goosen. De eerste kans van de wedstrijd was voor de gasten uit Doorwerth. Een schot van Mats Grotenbreg werd door Jasper te Kolste prima gekeerd. Daarna was AZSV de betere ploeg. Bij een voorzet van Nick van Breugel stapte Bram Rensing over de bal, maar doelman Patrick ter Mate redde attent. Kort daarna was er een steekpass van Kars Vierwind op Erwin Nieuwboer, maar wederom was Ter Mate op zijn hoede. Halverwege het eerste bedrijf kopte Bram Rensing de bal op de lat uit een voorzet van Nick van Breugel. DUNO was af en toe gevaarlijk door een schot van afstand. Een zwabberbal van Roy Talsma werd door Jasper te Kolste met de vuisten gekeerd.

Patrick ter Mate in het doel van DUNO kreeg meer en meer de kans zich te onderscheiden, zo ook bij een inzet van Erwin na een pass van Bram Rensing. Ook werd het gevaarlijk door een voorzet van Kars Vierwind, die door aanvoerder Bart van Brakel met het hoofd werd verlengd tot corner. Een vrije trap van Giovanni Scharrenberg werd met de voeten weggewerkt door Jasper te Kolste. Vier minuten voor de pauze kwam AZSV op voorsprong. Kars Vierwind stuurde Nick van Breugel de diepte in, deze zette voor op Niek te Veluwe, die de bal niet goed raakte. Scheidsrechter Besselsen uit Barneveld had echter een overtreding gezien op Nick van Breugel en legde de bal op de stip. Kars Vierwind pakte dit buitenkansje uit, 1-0.

In de tweede helft ging DUNO door met schoten van afstand. Een vrije trap met een gevaarlijke stuit van Roy Talsma werd door Jasper te Kolste gered. Maar daarna was de thuisclub weer de bovenliggende partij. Een voorzet van Joost Rasing werd door Niek te Veluwe ingeschoten maar wederom stond Patrick ter Mate op de goede plek ten koste van een corner. Nog geen minuut later toonde Ter Mate zijn klasse door een schot van Erwin Nieuwboer uit de kruising te ranselen. Na zo'n 20 minuten in de tweede helft kreeg DUNO een hele grote kans op de gelijkmaker. Een voorzet van Kenny Elders kwam op het hoofd van de geheel vrijstaande Mats Grotenbreg, maar hij kopte de bal recht op Jasper te Kolste af. DUNO zocht wel meer de aanval, maar de verdediging van AZSV stond prima. Negen minuten voor het einde werd het duel beslist door een prachtige combinatie. Kars Vierwind stuurde Joost Rasing de diepte in, deze zette strak voor op de ingevallen Rik van der Eerden die zijn eerste doelpunt van dit seizoen kon aantekenen. DUNO was geknakt en werd niet meer gevaarlijk in het restant. Een harde voorzet van Luka ter Haar, ingevallen voor Joost Rasing, werd door Niek te Veluwe op de lat gekopt en een schot van Erwin Nieuwboer raakte nog de paal.

AZSV blijft door de winst op de derde plek in de hoofdklasse A en gaat volgende week op bezoek bij FC Rijnvogels.