Thuis voorlezen met De Voorleestas

Algemeen

AALTEN - Ouders leveren een belangrijke bijdrage aan de leesontwikkeling van hun kinderen. Om het voorlezen thuis extra te stimuleren, kunnen scholen die werken met de Bibliotheek op school meedoen aan het project De Voorleestas. Tijdens de Nationale Voorleesdagen afgelopen week ontvingen kinderen uit groep 1 en 2 van basisschool Pius X, CBS Barlo en openbare Daltonschool Leemvoort zo’n voorleestas.

De kans dat kinderen uitgroeien tot lezers is vijf keer groter als ouders een positieve leesopvoeding bieden (Stalpers, 2007). Tijdens de Nationale Voorleesdagen draait het om het stimuleren van voorlezen aan kinderen die nog niet kunnen lezen. Een uitgelezen moment dus om ook het voorlezen thuis onder de aandacht te brengen. Dit gebeurt met het project De Voorleestas. Dit project, mogelijk gemaakt door Stichting Lezen en Stichting De Versterking, wordt uitgevoerd door Bibliotheken, leerkrachten en ouders. Leesconsulenten en leescoördinatoren zijn de trekkers van dit project binnen de scholen.

Afgelopen week deelde de Bibliotheek Achterhoekse Poort voorleestasjes uit in groep 1 en 2 van basisschool Pius X, CBS Barlo en openbare Daltonschool Leemvoort. Eerst werden de kinderen voorgelezen uit ‘Moppereend’, het Prentenboek van het Jaar. Vervolgens kregen de leerlingen het voorleestasje met daarin een mini editie van ‘Moppereend’, het voorleesknuffeltje en foldermateriaal, om thuis mee aan de slag te gaan. De kinderen waren heel enthousiast. Hopelijk wordt het feestje nu thuis voortgezet.

Wie thuis meer wil voorlezen, kan terecht in de bibliotheek. De medewerkers helpen graag bij het uitzoeken van leuke en geschikte boekjes.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant