Veron Vreeman, de eerstgeborene in 2020 van het dorp Aalten. Foto: Lydia ter Welle
Veron Vreeman, de eerstgeborene in 2020 van het dorp Aalten. Foto: Lydia ter Welle

Veron Vreeman de eerstgeborene van 2020 in Aalten

Algemeen

AALTEN - Donderdagmiddag gingen Willie Lensink en Wilma Haverkamp namens de Aaltense ondernemers, zwaar beladen met cadeaus, beschikbaar gesteld door twintig Aaltense ondernemers, op bezoek bij de ouders van Veron Vreeman. Hij is de eerstgeboren baby van het dorp Aalten in 2020. Veron kwam op de wereld op maandag 6 januari om 09.23 uur.

Verons gelukkige ouders zijn Peter en Femke Vreeman. Hun gezinnetje omvat verder nog 'grote' zus Vesper van anderhalf. Peter Vreeman wist wel van de actie van de Aaltense ondernemers: "Het is immers een geweldige traditie van de Aaltense ondernemers, om de eerste baby, of liever: de ouders te verrassen met zo'n prachtig cadeaupakket. Maar we hebben niet het geboortekaartje naar de SAP gestuurd, omdat we dachten: we zijn vast niet de ouders van de eerste baby van 2020 in Aalten. Onze Veron is immers 'pas' op de zesde januari geboren." Zijn vrouw Femke vult aan: "Onze verloskundige vertelde dat het rond de jaarwisseling heel druk was. Wij waren al op 29 december uitgerekend, maar Veron heeft tot 6 januari op zich laten wachten. Vanwege die gemelde drukte dachten we echt dat een andere baby ons 'voor' zou zijn. Dus het was een grote en heel erg leuke verrassing toen we door de gemeente werden gebeld met de vraag of prijs stelden op publiciteit voor onze Veron als eerste Aaltense baby van 2020." Pas toen Peter en Femke aangaven dat heel erg leuk te vinden, werden hun gegevens doorgegeven aan de SAP-commissie 'Eerste baby van Aalten'.

Willie Lensink vertelt: "Als we geen geboortekaartjes binnenkrijgen op onze oproep in Aalten Vooruit, en ook uit ons netwerk geen namen van 'kandidaten' doorkrijgen, bellen we altijd met de gemeente Aalten. Die weten natuurlijk precies welke baby de eerste is. In het kader van de privacy geven ze de naam pas aan ons door als de ouders hebben aangegeven daar wel prijs op te stellen. We doen dat al wel meer dan dertig jaar, en ik herinner me dat de eerste baby van het jaar soms nog wel langer op zich liet wachten." Wilma Haverkamp: "Soms was het ook wel op 1 januari, maar nog helemaal niet zo lang geleden was het een keer zo, dat die eerste baby in ons dorp pas op 17 of 18 januari werd geboren. En nu hebben we op 16 januari het kraambezoek al achter de rug."

Van links naar rechts Willie Lensink, zusje Vesper, mama Femke Vreeman met Veron, papa Peter Vreeman en Wilma Haverkamp. Foto: Lydia ter Welle
Zusje Vesper vindt het leuk om nog even weer in de kinderwagen te zitten. Foto: Lydia ter Welle
De prachtige verzameling cadeaus van de Aaltense ondernemers, met - traditiegetrouw - de krentenwegge. Foto: Lydia ter Welle

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant