Henk Poot. Foto: Henk Visscher
Henk Poot. Foto: Henk Visscher (Foto: )

Studieseminar met ds. Henk Poot over 'Het geheim van Israël'

AALTEN - Op maandag 27 januari is er in Aalten de eerste studieavond in een serie van drie met ds. Henk Poot, als Israëlpredikant verbonden aan de stichting Christenen voor Israël. Het thema is: het geheim van Israël. De andere avonden zijn op maandag 3 en 10 februari. De bijeenkomsten vinden plaats in Gebouw Elim, Landstraat 20 in Aalten. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Het begint met de ontstaansgeschiedenis van Israël. Deelnemers horen over de roeping van Abram en de uittocht uit Egypte en het geschenk van de Wet. Israël is niet alleen Gods eerstgeboren zoon, maar ook de knecht des Heren. Er wordt ingegaan op de prediking van de profeten die worstelen met de ontrouw van Israël, maar die ook vertellen van een hoopvolle toekomst. Hoogtepunt op de weg van God met het Joodse volk is de komst van Christus. Wat is zijn relatie met Israël? In de eerste lezing gaat het over de roeping van Israël, in de tweede over Christus en de derde lezing gaat in op de tijd waarin wij leven.

Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden