Foto:

Chrit van Ewijk niet langer voorzitter Raad van Bestuur Santiz ziekenhuizen

WINTERSWIJK – De Raad van Toezicht van de Santiz ziekenhuizen, waaronder Streekziekenhuis Koningin Beatrix In Winterswijk en het Slingelandziekenhuis in Doetinchem vallen, heeft medegedeeld dat de voorzitter van de Raad van Bestuur, Chrit van Ewijk zijn functie zal neerleggen.

Eind november presenteerde Van Ewijk de toekomstplannen voor beide ziekenhuizen. Daarbij werd aangegeven dat de acute kraamzorg en de kindergeneeskunde van Winterswijk naar Doetinchem zou worden overgeheveld. Ook werd er aanvankelijk gezegd dat de intensive care uit Winterswijk zou verdwijnen. Dit leidde tot veel onrust in de Oost-Achterhoek en tot de actie "Handen af van het SKB". In een persbericht valt te lezen dat Van Ewjk en de Raad van Toezicht van mening verschillen over 'de aanpak die nodig is om deze onrust te beteugelen'. Daarom acht de Raad van Toezicht het onontkoombaar dat Van Ewijk zijn functie neerlegt.

Het voorzitterschap van de Raad van Bestuur zal worden waargenomen door Bijar Altalabani, die hiervan al lid is. De Raad van Toezicht gaat op zoek naar een nieuwe bestuurder. "De Raad van Toezicht zal de komende periode intensief aandacht besteden aan de stappen die nodig zijn voor het verder borgen van goed bestuur voor Santiz en haar strategische koers." Daarbij zal gebruikt gemaakt worden van een Regiogroep, waarin vele betrokkenen vertegenwoordigd zullen zijn.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden