Helma Snelooper en Gerda Reijnders. Foto: Marijke Schellekens
Helma Snelooper en Gerda Reijnders. Foto: Marijke Schellekens (Foto: )

Poëzieweek met Dichter des Achterhoeks Helma Snelooper

BREDEVOORT - Op vrijdag 31 januari treedt - tijdens de Nationale Poëzieweek - Dichter des Achterhoeks Helma Snelooper op in de Koppelkerk met haar nieuwe dichtbundel 'Opvouwbaar bos'. De poëzie wordt omlijst door accordeoniste Gerda Reijnders.

Helma Snelooper is schrijver, dichter en verhalenverteller. Twee maanden geleden presenteerde zij haar dichtbundel 'Opvouwbaar bos'. Sinds kort mag zij zich 'Dichter des Achterhoeks' noemen. Dat betekent dat zij voor de Gelderlander actuele gebeurtenissen poëtisch vertolkt. Helma werkt voor het project 'Lang Leve Kunst en Naoberschap' van de Gruitpoort en vindt haar inspiratie op het landgoed Enghuizen in Hummelo.

Gerda Reijnders
In Hummelo ontmoette zij tijdens de Kunstwandelroute Gerda Reijnders, beeldend kunstenaar en muzikant. Het klikte en vanaf dat moment trekken Helma en Gerda door Gelderland met muzikale verhalen. Op 31 januari zetten zij een boom op in Bredevoort. Helma draagt voor uit eigen werk. Gerda legt er met haar virtuoze trekharmonicaspel een melancholisch tapijtje onder. Ze laat de poëzie zuchten en geeft de woorden vleugels.

Het optreden in de Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort is op vrijdag 31 januari,aanvang: 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur). De entree kost 7,50 euro; reserveren i gewenst en kan via de website.


www.koppelkerk.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden