Janko in zijn praktijk. Foto: Kristel te Bokkel
Janko in zijn praktijk. Foto: Kristel te Bokkel

Js Sportmassage nieuw in Aalten

AALTEN – In het pand van Health & Performance aan de Landbouwstraat in Aalten kan men naast sporten en de Fysio-Specialst nu ook bij Js Sportmassage terecht. Js Sportmassage biedt onder andere massages en Mylogenics behandelingen. Janko Schigt startte afgelopen november zijn praktijk na het volgen van een opleiding bij het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS).

Door Kristel te Bokkel

De kersverse sportmasseur gooide in 2018 het roer om en startte met een opleiding tot sportmasseur. Deze rondde hij in november 2019 succesvol af. Daarnaast volgde Janko diverse andere opleidingen en cursussen om het totaalpakket compleet te maken. Naast sportmassages biedt Janko ook Mylogenics behandelingen, ontspanningsmassages en medical taping aan.

Sportmassages zijn volgens Janko niet alleen voor de sporters. "Hoewel het de sporter helpt de spieren voor te bereiden op een training of na een training helpt te ontspannen, is het juist ook goed voor diegene die niet sporten." Een massage stimuleert de bloedsomloop waardoor men zich fitter, energieker en meer ontspannen voelt. Massages worden vaak ook gebruikt als onderhoud van het lichaam. "Waarom zou je wel elke zes weken naar de kapper of pedicure gaan, maar de rest van je lichaam niet zo onderhouden?" beredeneert hij.

Een Mylogenic behandeling heeft als doel het herstellen van de optimale structuur, beweging en functie van de verschillende weefsels en het losmaken van verkleefde zenuwvezels en spieren. "Dit gebeurt door het verwijderen van verklevingen in de weefselstructuren," aldus Janko. Hij vervolgt zijn verhaal: "soms is één behandeling genoeg, maar wat ik vaak merk is dat er in de meeste gevallen te lang doorgelopen wordt met klachten." Een behandeling kent geen bijwerkingen en wordt gedaan met kleding aan. "Hielspoor, tennis- of golfarm, lage rugklachten en schouderproblemen zijn de meest voorkomende problemen die ik tegenkom in mijn praktijk," vertelt Janko. Bij vragen over Mylogenics en of dit geschikt is voor de klachten die men ervaart kan men altijd contact opgenomen worden met Js Sportmassage.

Op dit moment kan men op woensdag en vrijdag een afspraak maken bij Js Sportmassage. "Maar als een afspraak in de avonduren of op de zaterdag beter uitkomt, dan is dat ook een mogelijkheid. De koffie staat altijd klaar." Via telefoon of app is Janko het best te bereiken.
Daarnaast is Js Sportmassage door bedrijven in te huren om op locatie werknemers te masseren of behandelen.

Voor de geïnteresseerde of diegene met vragen houdt Js Sportmassage een inloopochtend op zaterdag 18 januari van 10.00 uur tot 12.00 uur.


facebook.com/jssportmassageaalten

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden