Het peloton van AVA'70 is klaar voor het rapen van de kerstbomen. Foto: Dick Lubbers
Het peloton van AVA'70 is klaar voor het rapen van de kerstbomen. Foto: Dick Lubbers (Foto: Dick Lubbers)

AVA'70 stopt 1582 kerstbomen in de clubkas

AALTEN/BREDEVOORT - Bij AVA'70 draaide het op zaterdag 11 januari nu eens niet om lopen, maar om rapen. Kerstbomen rapen, om precies te zijn, en de Aaltense atletiekvereniging haalde daarmee een prachtig bedrag op voor de jeugdkampen en de jubileumpot. De 1582 kerstbomen uit Aalten en Bredevoort waren goed voor een opbrengst van dik 1100 euro.

Regelneef Gerben Duenk wist zich verzekerd van de vrijwillige inzet van ruim vijftig chauffeurs en sjouwers en bij een dergelijk groot peloton was het bij voorbaat al een zekerheidje dat de klus weer op succesvolle wijze zou worden afgerond. Naast het centrum van Aalten wordt tegenwoordig ook de kern van Bredevoort kerstboomvrij gemaakt en dat betekende dat er maar liefst veertien teams beschikbaar moesten zijn. Prachtig was het om te zien, dat de aanwas van jeugdige rapers toeneemt, dus dat is een mooie garantie voor de toekomst.
Ruim voor het afgesproken tijdstip van 09.15 uur was het al een gezellige drukte in het clubhuis van AVA'70. Na het eerste koffiemomentje van de dag nam chef Duenk het woord om te spelregels nog even weer te geven. Maar de leden hebben inmiddels zo veel ervaring, dat hij weinig nieuws te melden had. Uiteraard was er vlak voor vertrek een mooi persmoment en konden de paparazzi hun werk naar behoren doen. De ploegen maakten zich vervolgens klaar om te gaan rapen en met de route aan boord ging het gezelschap in colonne op pad.
Ladingen vol kerstbomen werden afgeleverd bij de firma Aalbers en niet zelden leidde dit tot een kleine filevorming. Nadat de aanhangers waren geledigd werd er keurig een bezoek gebracht aan de administrateur ter plekke om de aantallen door te geven. Ook het tweede rondje door de wijken, speciaal in het leven geroepen voor de langslapers, leverde nog voldoende exemplaren op. De opruimwerkzaamheden in het altijd gezellige Bredevoort verliepen eveneens vrijwel vlekkeloos.
Net na de middag bleek het meeste sjouwwerk gedaan en kon de balans worden opgemaakt. Maar niet voordat in het clubhuis was genoten van de overheerlijke lunch, bestaande uit soep, broodjes, koffie en chocolademelk. Het cateringteam had alle registers losgetrokken om het hongerige peloton sjouwers met een volle maag naar huis te laten gaan. Gerben Duenk nam intussen contact op met het kerstboomverzamelpunt, waar de directeur ter plaatse kon melden dat AVA'70 deze editie 1582 kerstbomen had gesprokkeld. Dat leverde de club het prachtige bedrag van dik 1100 euro op.
Een gedeelte van de opbrengst is bestemd voor de jeugdkampen van de T- en F-selectie en team Happy Code. Het restant wordt gestort in de jubileumpot, want AVA`70 bestaat dit jaar immers vijftig jaar.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden