Avond van de Fotografie. Foto: Gerrit Korn
Avond van de Fotografie. Foto: Gerrit Korn (Foto: Gerrit Korn)

Avond van de Fotografie bij Achterhoeks Kunstcafé

AALTEN - Fotografie staat centraal bij de avond van het Achterhoeks Kunstcafé op woensdag 29 januari. In Café Schiller in Aalten (Prinsenstraat 4) zijn twee leden van het Oostgelders Fotografen Collectief te gast: Gerrit Korn en Gerjo te Linde. Tegelijkertijd is er een foto-expositie te zien in het FotoKabinet.

Gerrit Korn is een bevlogen fotograaf van mensen en emoties met het thema ‘Het groote Sterven’, over wat zichtbaar en vooral voelbaar is over de eerste Wereldoorlog in België. Hij heeft een geheel eigen beeldtaal in zijn projecten. Foto’s en verhalen die zeker indruk zullen maken. Dit sluit mooi aan bij dit nieuwe jaar waarin 75 jaar vrijheid wordt gevierd. Je zou verwachten dat in het tijdperk van de digitale fotografie alleen kleuren nog een rol van enige betekenis spelen. Echter de liefhebbers van zwart/wit krijgen geen genoeg van deze vorm van fotografie. Het komt weer helemaal terug van nooit weggeweest.
In de buurtschap Haart woont en werkt Gerjo te Linde. Sinds 2015 is wet-plate collodion fotografie zijn passie; fotograferen in de tijdgeest van onze verre voorouders. 'Engraving your soul in silver', unieke handgemaakte foto’s op glas of aluminium, veelal perfect door imperfectie, zo schrijft hij op zijn website.
De techniek van de natte-plaat is echt 'handwerk' en er zullen onvermijdelijk door variaties in de coating van de plaat, de duur van de blootstellingstijd, de gebruikte chemicaliën en vele andere factoren unieke artefacten worden gecreëerd. Deze techniek is de belangrijkste fotografie-methode tot in de late jaren tachtig van de negentiende eeuw.
Op deze avond van het Achterhoeks Kunstcafé zal bij menigeen de herinnering aan de geur van chemicaliën bij het rode licht van de doka weer bovenkomen.
De avond begint om 20 uur en de entree bedraagt 4 euro. Donateurs en sponsors hebben gratis toegang. Reserveren kan via het contactformulier op de website.

www.achterhoekskunstcafe.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden