Korfballers verder met winst

Algemeen

AALTEN - De korfballers van Aladna/De Issel hebben na een maand geen wedstrijden te hebben gespeeld de competitie hervat met een 13-7 overwinning tegen Zwaluwen uit Zevenaar.

De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang. Beide ploegen moesten nog een beetje terug in het ritme komen en kwamen moeilijk tot scoren. Halverwege de eerste helft lag het spel een paar keer stil door een aantal blessures en in de 3-2 stand op het scorebord kwam lange tijd geen verandering. Dat veranderde in de laatste tien minuten voor de rust. Bij Aladna/De Issel begon het beter te draaien en de kansen werden afgemaakt. Daardoor was het halverwege de wedstrijd 7-3.
Ook de tweede helft verliep aanvankelijk moeizaam. Aladna/De Issel scoorde in eerste instantie niet veel en omdat tegenstander Zwaluwen pas halverwege de tweede helft voor het eerst de korf voor het eerst wist te vinden zat er weinig spanning in het duel. Deze eerste wedstrijd van 2020 werd uiteindelijk afgesloten met een ruime Aaltense overwinning: 13-7. Topscorers deze wedstrijd waren Dianne Heezen en Carieke Kuiperij met ieder vier doelpunten.