'Shirtje trekken' bij AD '69 tegen Bredevoort. Foto: PR

AD'69 oefent en wint tegen sv Bredevoort met duidelijke cijfers: 4-0.

Algemeen

AALTEN - AD'69 trapte afgelopen zondag af voor een oefenpot tegen sv Bredevoort. Dat deden beide teams niet eerder nadat er eerst één minuut stilte in acht werd genomen voor het lid van verdienste van AD'69 Bonnie Baten die afgelopen week op 88-jarige leeftijd overleed, dit nadat Bonnie onlangs nog het 75-jarig lidmaatschap van AD'69 behaalde. De wedstrijd eindigde in een duidelijke 4-0 overwinning voor AD '69.

AD'69 was direct vanaf de aftrap de betere partij. Het nam het initiatief en kreeg het veldoverwicht al vrij snel in handen. Toch zou de eerste kans voor AD'69 zich pas in de 15e minuut voordoen toen Bram Dekkers zich na een solo een schot op doel waagde, deze poging op doel zou niet raak zijn maar de volgende kans voor AD'69 in de 18de minuut slaagde wonderwel, Nick Ebbers zorgde voor de voorzet en Dylan Bauhuis kopte raak en scoorde daarmee de 1-0. Tot dusver was Bredevoort nog niet gevaarlijk geweest maar deed dat wel in de 21ste minuut. In een aanval die tot de 5 meter van keeper Anthony Ikink kwam greep de verdediging van AD'69 niet alert in , keek naar elkaar en in de onbegrip kon een Bredevoortspeler met een lob bijna voor de gelijkmaker zorgen, helaas voor Bredevoort zou de bal slechts de lat raken en verder niet meer voor gevaar zorgen. Slechts 3 minuten na de kans voor Bredevoort trok Hidde Weenk met een solo richting het Bredevoortse doel, slechts de keeper stond in de weg toen hij met een schot op doel afrondde , de keeper blokkeerde het schot en wellicht was dus achteraf redenerend een pass op vrijstaande collega's een betere optie geweest. Verder was het in de eerste helft vooral AD'69 die de aanval zocht en vond, alleen doeltreffend waren de pogingen nauwelijks. De enige keer dat er nog in de eerste helft gescoord werd was in de laatste minuut van de eerste serie 45 minuten, scheidsrechter Jelle Polman bestrafte een overtreding op Timo van der Linde met een penalty, Van der Linde werd dusdanig in de tang genomen door een aanvaller en de keeper dat hij ten val werd gebracht, de penalty was een zware straf maar meer keuze had de scheidsrechter niet. Overigens werd de penalty onberispelijk door Dylan Bauhuis in het net geschoten.
Na de rust was het wederom AD'69 die in de aanval ging. En hoewel Bredevoort het probeerde was het geen partij voor AD'69, in de 55e minuut zou Dylan Bauhuis zijn derde vd dag scoren toen hij van Bram Dekkers een puntgave voorzet kreeg. De 4-0 en eindstand werd in de 82ste minuut toch nog gemaakt toen Recep Kaya met een vlammend schot dwars door de verdediging op doel schoot, het schot werd op het laatste moment gezien en door de keeper half geblokkeerd, de bal verdween richting de tweede paal en Timo van der Linde was degene die toch nog met een laatste krachtsinspanning de richting van de bal richting het net kreeg.
Meer dan de drie van Bauhuis en de laatste van Van der Linde werd er niet meer gescoord. AD'69 won terecht in een rommelige wedstrijd vrij eenvoudig van Bredevoort. Michiel Ebbers viel uit met een lichte blessure maar dat zal geen beletsel zijn om volgende week zondag uit tegen Basteom de tweede seizoenshelft te starten. Mocht deze wedstrijd vroegtijdig worden afgelast zal AD'69 op zaterdag 18 januari een oefenwedstrijd tegen AZSV spelen, deze wedstrijd staat op 18:00 uur in de agenda op veld 2 van sportpark Zuid.